6
Mayıs
2024
Pazertesi
SAMSUN

Bafra karpuzu pazara indi

Samsun'un Bafra ilçesinde bu sezon ekilen karpuzun satışına, Bafra Belediyesi Sebze Meyve Hali ve semt pazarlarında başlandı.

Bafra Belediyesi Sebze Ve Meyve Hali Müdürü Davut Usta, Bafra karpuzunun ilçe ile özdeşleşerek ülke genelinde isim yaptığını, 15 bin dekar alanda, 30 köyde bin 200 çiftçinin karpuz üreticiliği yaptığını söyledi.

Kavunun da 3 gün içerisinde pazara çıkacağını belirten Usta, 10 Ağustos 2008 Pazar günü saat 13.00'te Bafra Belediyesi ile Bafra İlçe Tarım Müdürlüğü tarafından kavun-karpuz yarışması yapılacağını sözlerine ekledi.

Bu sene çiftçilerin 1 dönüm dekardan 4-5 ton arasında rekolte beklediğini belirten Usta, "Bu sene geçen seneye oranla çiftçilerimiz daha fazla karpuz ekimi yaptı. Bafra Ovası'nda şu an örtü altında ekimi yapılan karpuzlar pazara çıktı ve yurt içine karpuz sevkıyatı başladı. Günlük olarak 50-60 kamyon bin ton civarında karpuzu Türkiye'nin her tarafına sevk ediyor. Örtü altı olmayan karpuz tarlalarında üretilen karpuzlar ise 3 Ağustos tarihinde pazara çıkacaktır. Örtü altı karpuz ve örtü altı olmayan
karpuz üretimi pazara çıktığı zaman günlük olarak 200 kamyon sevkıyatı yapılabilir. Şu an karpuz fiyatları, üreticisinin yüzünü güldürmektedir. Karpuzun kilosu ortalama olarak 0,35 YTL'den satılıyor. Bu da şu an çok iyi bir fiyat" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 26 Temmuz 2008 Cumartesi 12:45:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?