5
Mayıs
2024
Pazar
SAMSUN

'Bafra Tütün Şenliği' düzenleniyor

Samsun'un Bafra Ziraat Odası Başkanlığı tarafından, AB Hibe Programı çerçevesinde hazırlanan 'Tarımsal Kalkınma Projesi' kapsamında yer alan tütün için Türkiye'de ilk defa 'Bafra Tütün Şenliği' düzenleniyor. 

9 Kasım 2006 Perşembe günü saat 12.00'de Alparslan Türkeş Parkı yanında bulunan fuar alanında 'Bafra Tütün Şenliği'nin yapılacağını belirten Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Bafra Meslek Yüksek Okulu Öğretim Görevlisi Yrd. Doç. Dr. Necdet Çamaş, proje kapsamında tütün üreticisi çiftçiler üzerinde davranış değişikliği oluşturmak istediklerini, Bafra tütününün kalitesini artırmayı ve tarım tekniklerini iyileştirmeyi hedeflediklerini söyledi. 

Bafra Ziraat Odası'nda gerçekleştirdiği basın toplantısında Yrd. Doç. Dr. Necdet Çamaş, tarım sektöründe rekabet ve sosyal gücünün geliştirilmesi gerektiğini vurguladı. Projenin 5. ayına girdiğini belirten Çamaş, "Yapılacak olan şenlikte en önemli adım Bafra'dan tütün alımı yapan tüm şirketlerin temsilcileriyle en üst düzeyde katılımının sağlanmasıdır. Ayrıca tütün üretiminin yapıldığı tüm bölgelerimizde bulunan üretici birlikleri, tarım teşkilatları, TEKEL ve özel sektöre bağlı kuruluşların temsilcileri de katılacak" dedi. 

Ziraat Yüksek Mühendisi Namık Anarat başkanlığında bir komite, TEKEL Mühendisi Özcan Nazlım başkanlığında ise bir yarışma jürisi oluşturulacağını ifade eden Çamaş, "Bafra Tarımsal Kalkınma Projesi ve Bafra Tütün Şenliği ekibi olarak tüm halkımızın katılabileceği bir şenlik düzenliyoruz. Projede yer alan 300 üretici yarışmacı olarak şenliğe dahil olacak. Bu üreticilerimiz jürinin yapacağı değerlendirmeyle 20'ye düşürülecektir. Bafra'ya bağlı 56 köyde üreticilerimiz bu yarışmayla ayrı heyecan yaşayacak" diye konuştu.
iha
Yayın Tarihi : 20 Ekim 2006 Cuma 10:52:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?