6
Mayıs
2024
Pazertesi
SAMSUN

Bafra yolu 2008'de tamam

AK Parti Genel Merkez Tanıtım ve Medya Başka Yardımcısı, Samsun Milletvekili Suat Kılıç, Samsun-Bafra karayolunun 2008 yılı sonuna kadar tamamlanacağını söyledi.


Samsun'daki ziyaretlerini sürdüren Milletvekili Suat Kılıç, Samsun-Bafra yolunda incelemelerde bulundu. Şantiye şefinden yol yapım çalışmaları hakkında bilgi alan Suat Kılıç, yolun yıl sonuna kadar çift banttan tamamen bitirileceğini açıkladı. Kılıç, "Para, pul problemi yok. 17 milyon YTL nakit var. Erteleme, tehir, gecikme gibi kelimeleri duymak bile istemiyorum. Bu yol yıl sonuna yetişecek" dedi.


Şantiye şefini, şantiyelerdeki araç sayısının düşürülmemesi konusunda uyaran Kılıç, şöyle konuştu: "Yeterli miktarda ödenek, para, pul ne gerekiyorsa var. 17 milyon YTL hazır nakit var. Bu para sadece Bafra yolu için ayrılan kaynak. Şu ana kadar bu miktarın 6 milyon YTL'si kullanıldı. Kalan kısım önümüzdeki aylar içinde imalata dönüştürülecek. Bafra'yı Samsun'a bağlayan bu yol Bafra için hayat yoludur. Bu yol Bafra'nın can damarıdır, atar damarıdır. Geçen yıllarda yaşanan gecikmelerin bu yıl yaşanması söz konusu olmayacak. Bu yolun, bu esrin, bu projenin sahibi biziz. Ödeneğini koyduran da biziz. Yüklenici firmadan tek beklentimiz parayı süresi içinde yola dönüştürmesidir. Öncelikli yıllarda yüklenici firmadan kaynaklanan sorunlar da bu yıl çözümlenmiştir. Dolayısıyla hiçbir sorun yok ortada. Bu kez bu yolu tam zamanında bitirerek taahhüdümüzü yerine getireceğiz. Bafralılar müsterih olsun, milletvekilleri olarak ödeneklerin aktarılması da dahil olmak üzere her aşamasında bu işin sıkı takibi ile mükellefiz."


Türkiye'nin 2003 yılına kadar toplam duble yol uzunluğunun 6 bin 100 km olduğunu hatırlatan Milletvekili Kılıç, "Biz bu rakamı 6 senede 14 bin 500 kilometreye çıkardık. Cumhuriyet tarihimiz boyunca yapılan yolların toplamından fazlasını 6 senede yaptık. Biz diyoruz ki, 'yol medeniyettir.' İşte bu nedenle AK Parti Türkiye'nin en büyük çağdaşlaşma projesidir" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 25 Ağustos 2008 Pazartesi 12:12:20
Güncelleme :25 Ağustos 2008 Pazartesi 12:16:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?