4
Mayıs
2024
Cumartesi
SAMSUN

Bafra zembiline AB'den hibe desteği

BAFRA ZEMBİLİNE AB'DEN HİBE DESTEĞİ

Bafra İlçe Halk Eğitim Merkezi tarafından hazırlanan "Bitkisel Örücülük-Zembil Örme Projesi" AB'den hibe almaya hak kazandı.

Bafra Ali Kale Turistik Tesisleri'nde, Kaymakam Ayhan Boyacı ile birlikte basın açıklaması yapan Bafra İlçe Halk eğitim Merkezi Müdürü Hasan Yiğit, proje hakkında bilgi verdi. Yiğit, " 'Kadın İstihdamının Desteklenmesi Hibe Programı' çerçevesinde İl Özel idaresi AR-GE birimine hazırlatıp 29 Mayıs 2009 tarihinde Merkezi Finans ve İhale Birimi'ne sunmuş olduğumuz 'Bitkisel Örücülük-Zembil Örme' Projesi hibe almaya hak kazanmıştır. Böylece diğer çalışmaların yanı sıra bu proje ile ülkemiz ve milletimiz adına Bafra'mızın Avrupa Birliği heyecanı gelişerek daha da artacaktır. Kentimizin ekonomik, sosyal ve kültürel alanlarda yıldızı daha da parlayacaktır. Amacımız tamamen ekolojik, otantik, yöremize ait 'Bitkisel örücülük Zembil Örücülüğü sanatını Doğanca beldesinden itibaren suyun yüzeyine dokunan cismin haleleri gibi İlçemiz geneline yaygınlaştırmak. İnsanlarımızı çevre bilinci konusunda daha duyarlı kılmak, kadınlarımızın ekonomik hayatına çevre varlığı ve motiflerini sokmak. Bayanlarımızın yüreklerindeki güzellikleri meydana getirecekleri eserlerinde işleyerek tüm insanlara sunmak ve bütün bunları gerçekleştirirken onların sürekli gelir sahibi olmalarını sağlamaktır" dedi.

Yiğit, proje hakkında şu bilgileri verdi: "Projenin adı'Bitkisel Örücülük-Zembil Örme', bütçesi 213.229 avro, AB finansmanı 191.906 avro, hibe oranı yüzde 90, proje süresi 12 ay."

Bafra İlçe Kaymakamı Ayhan Boyacı ise yaptığı konuşmada, "El emeği göz nuru eserleri ortaya çıkaran herkese teşekkür ediyorum. Bafra'da zembil konusunda da çalışma çok hızlı bir şekilde yapılmıştır. Kursları inanarak başaran kursiyerleri kutluyorum. Bafra ilçemizde sanat çalışmaları devam edecektir. Bu proje kapsamında çalışmalarımız son sürat devam edecektir. Bafra İlçe Kaymakamlığı'nın üzerine düşen görevleri yapacağız" diye konuştu.

Ana maddesi kındıra ve mısır yeleği olan zembilden çanta, sepet, terlik, ekmeklik, ekmek altlığı, vazo, kalemlik hatta tabure dahi üretiliyor.

BAFRA ZEMBİLİNE AB'DEN HİBE DESTEĞİ
İHA
Yayın Tarihi : 6 Ağustos 2010 Cuma 15:03:02
Güncelleme :6 Ağustos 2010 Cuma 15:09:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?