2
Mayıs
2024
Perşembe
SAMSUN

Bafra'da 23 Nisan coşkusu

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, tüm Türkiye'de olduğu gibi Samsun'un Bafra ilçesinde de coşkulu bir törenle kutlandı.


Kutlamalar, Bafra Cumhuriyet Meydanı'nda Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasıyla başladı. Çelenk sunma töreninin sonunda öğrenciler yönetim makamlarını ziyaret etti. Bafra Kaymakamlığı koltuğuna Fatih İlköğretim Okulu 8. sınıf öğrencisi Begüm Demirbağ oturdu. Bafra Kaymakamı Ayhan Boyacı'nın makamında gerçekleşen törende yeni kaymakama 23 Nisan Bayramı dolayısı ile bayrak ile çeşitli hediyeler verildi. Bafra Kaymakamlık makamındaki etkinlikte Bafra Fatih İlköğretim Okulu Müdürü İlhan Yar ile protokol üyeleri de yer aldı.
Bafra Belediye Başkanlığı koltuğuna da Cumhuriyet İlköğretim Okulu 6/K sınıf öğrencisi Aleyna Macit oturdu. Bafra Belediyesi'ndeki törende ise Bafra Cumhuriyet İlköğretim Okulu Müdürü Reha Sertkaya, Beden Eğitimi Öğretmeni Koray Varol da hazır bulundu. Ziyaretlerden sonra, Bafra Şehir Stadyumu'nda devam eden kutlama törenine büyük ilgi vardı. Bafra Kaymakamı Ayhan Boyacı, Bafra Garnizon Komutanı Per. Yarbay Metin Özdemir ve Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin, halkı ve öğrencileri selamlayarak bayramlarını kutladı. İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından kutlamalara geçildi.
Törende konuşma yapan Bafra İlçe Milli Eğitim Müdürü Ömer Yayla, "23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dünyada hiçbir ülkede bulunmayan iki farklı unsuru bir araya getiren milli bir bayramdır. Bu bayram bir taraftan Türkiye Cumhuriyeti'nin temellerinin atıldığı, egemenliğin ilan edildiği, diğer taraftan 'yarının büyükleri, geleceğin garantisi' olan çocuklar için bir şenlik günüdür. Türk halkı bu bilinç içinde egemenliğine sahip çıkmaktadır. Bu duygu ve düşüncelerle, 89. yıldönümünün içinde bulunduğumuz 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramınızı kutlar, sevgi ve barışın her zaman daim olmasını temenni ederim" dedi.


Bafra Kaymakamı Ayhan Boyacı ise yaptığı konuşmada, "Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açılışının 89. yılını kutladığımız bu coşkulu günde, hepinize sevgilerimi ve en iyi dileklerimi sunuyorum. Atatürk'ün önderliğinde, Türkiye Cumhuriyeti'ni kuran, Türk devriminin gerçekleştirilmesinde yaşamsal rol üstlenen Türkiye Büyük Millet Meclisi, ulusal egemenliğin vücut bulduğu, demokratik rejimimizin temel kurumudur. Atatürk, toplumda en yüksek hürriyetin, en yüksek eşitlik ve adaletin devamlı şekilde sağlanması ve korunması, ancak tam anlamıyla milli egemenliğin kurulmuş olmasına bağlıdır. Bundan ötürü hürriyetin de, eşitliğin de, adaletin de dayanak noktası milli egemenliktir. 23 Nisan'ın taşıdığı simgesel değer ve anlamlara sahip çıkmalı, Meclisimizi ve Cumhuriyetimizi kuranların ülkülerini yaşama geçirmek için var gücümüzle çalışmalıyız. Değerli Bafralılar, Sevgili Çocuklar, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı kutluyor, tüm çocuklarımıza ve ulusumuza esenlikler diliyorum" diye konuştu.
Konuşmaların ardından ise Bafra Fatih İlköğretim Okulu öğrencisi İrem Nur Yılmaz, öğrenci andını okudu. Şiirlerinin okunmasından sonra okullar geçit töreni yaptı. Folklor gruplarının gösterileri bayrama ayrı bir renk kattı. Gösterilerin ardında bayram son buldu.
 

iha
Yayın Tarihi : 23 Nisan 2009 Perşembe 19:23:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?