2
Mayıs
2024
Perşembe
SAMSUN

Bafra'da açılım protestosu

ŞEHİT AİLELERİNDEN PROTESTO YÜRÜYÜŞÜ

Samsun'un Bafra ilçesinde şehit ve gazi aileleri, Kandil ve Mahmur'dan gelen ve DPT'lilerin "Barış Grubu" olarak nitelendirdiği 34 terör örgütü üyesinin teslim olmalarının şenlik havasında yapılmasına tepki göstererek Bafra'da bir yürüyüş düzenledi.

Bafra Garnizon Komutanlığı Şehitliği'nde toplanan şehit ve gazi aileleri ile yaklaşık bin kişilik topluluk şehitlikten yürüyerek Cumhuriyet Meydanı'na geldi. Meydana gelinceye kadar yaklaşık 3 km. yürüyen topluluk, ''Kahrolsun PKK", "Şehitler Ölmez, Vatan Bölünmez", "İşbirlikçi AK Parti Hesap Verecek", "Ne Mutlu Türküm Diyene'' şeklinde sloganlar attı. Yürüyüşte bulunanlara evlerin balkonlarından ve kaldırım kenarlarından vatandaşlar alkışlarla destek verirken, birçok vatandaşın da gözyaşlarını tutamadığı görüldü.

Tepki yürüyüşüne katılan şehit ve gazi ailelere, hükümete tepkilerini dile getirirken, terör örgütü PKK'yı da şiddetle telin etti. Bu arada, sözde PKK Bayrağı ile Öcalan'ın resmi yakılarak, çiğnendi.

Bafra Terörle Mücadelede Mağdur Olan Aileler Derneği (TEMMADER) öncülüğünde yapılan yürüyüşe katılan şehit aileleri ellerinde Türk bayrakları ve şehit evlatlarının fotoğraflarını göstererek teröristlere gösterilen ilgiye öfkelerini dile getirdi.

Cumhuriyet Meydanı'nda ise ilk önce şehitler için 1 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. 13 Ağustos 2006 yılında Tunceli'de görev esnasında şehit olan Polis Memuru Recep Tokur'un kızı Hilal Tokur'un "Açılım" adlı şiiri ile, 3 Nisan 1997 yılında Bingöl'de şehit olan P. Onb. Hasan Gülal'ın kızı Yeşim Gülal'ın ise ''Küçük Bir Şehit Çocuğundan Babasına Mektup'' adlı şiiri herkesi duygulandırdı.

Bafra TEMMADER Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Gökçe Tüm, şehit aileleri ve gazi aileleri adına bir basın açıklaması yaptı. Gökçe açıklamasında, "Şehitlerimizi, gazilerimizi ve Türk milletinin rencide edilip aşağılanması kabul edilemez. PKK'nın Türk milletine karşı büyük zafer kazanmış gibi Türkiye Cumhuriyeti topraklarına girmelerini kınıyoruz. Türk milletini bir avuç çapulcuya mahkum edenler utansın" dedi.

Programın sonunda ise Şehit Polis Memuru Kemal Kefeli'nin kız kardeşi Ümmühan Kefeli ağabeyinin resmini elinde sallayarak "Ben ağabeyimi istiyorum. Her akşam onu eve gelecek diye kapıyı açık bırakıyorum. Televizyona baktığım zamanlar onun katilerini görünce, PKK'lıları görünce televizyona saldırmak istiyorum. Devlet büyüklerim bana ağabeyimi geri verin" diyerek gözyaşı döktü.

O esnada fenalaşan şehit kardeşi Ümmühan Kefeli baygınlık geçirdi. İlk Müdahaleyi şehit kardeşi Sefer Var yaptı. 112 Acil Ambulansın gelmesi üzerine Ümmühan Kefeli, Bafra Nafiz Kurt Devlet Hastanesi'nde müşahede altına alındı.

Bafra'daki yürüyüşe, Bafra Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Rızvan Aksoy, Alaçam Belediye Başkanı İlyas Acar, Doğanca Belediye Başkanı İsmail Mutlu, Çetinkaya Belediye Başkanı Hadi Sezer, eski Bafra Belediye Başkanı Hasan Aslan, Bafra TEMMADER /Terörle Mücadelede Mağdur Olan Aileler Derneği Başkanı Saadet Var, bazı siyasi parti temsilcileri, şehit aileleri, gaziler ile çok sayıda vatandaş katıldı.

ŞEHİT AİLELERİNDEN PROTESTO YÜRÜYÜŞÜ
ŞEHİT AİLELERİNDEN PROTESTO YÜRÜYÜŞÜ
ŞEHİT AİLELERİNDEN PROTESTO YÜRÜYÜŞÜ
ŞEHİT AİLELERİNDEN PROTESTO YÜRÜYÜŞÜ
ŞEHİT AİLELERİNDEN PROTESTO YÜRÜYÜŞÜ
ŞEHİT AİLELERİNDEN PROTESTO YÜRÜYÜŞÜ
İHA
Yayın Tarihi : 2 Kasım 2009 Pazartesi 15:10:03
Güncelleme :2 Kasım 2009 Pazartesi 17:15:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?