6
Mayıs
2024
Pazertesi
SAMSUN

Bafra'da bin fidan toprakla buluştu

Samsun'un Bafra ilçesine bağlı Hacıoğlu köyünde, Bafra Orman İşletme Müdürlüğü tarafından '21-27 Mart Orman Haftası' nedeniyle gerçekleştirilen 'Ağaç Bayramı Töreni'nde bin adet fıstık çamı toprakla buluşturuldu.

 

Bafra Kaymakamı Bekir Dınkırcı, İlçe Emniyet Müdürü Kadri Özkan, İlçe Jandarma Komutanı Şahin Kocaköse, TİGEM Karaköy Tarım İşletme Müdürü Erdinç Kuzuoğlu ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Ömer Yayla'nın katıldığı fidan dikme töreninin açılış konuşmasını yapan Bafra Orman İşletme Müdürü Yılmaz Tümer, Türkiye'nin orman fakiri bir ülke olmadığını söyledi.

Tümer, "Ormanlar bugün herkesçe dünya ekosistemini oluşturan unsurların içerisinde birinci derece öneme haiz servet olduğu kabul edilmiştir. Dünyadaki ekonomik ve sosyal gelişmeler, ormanların, insan yaşamındaki yerini ve önemini hızlı bir şekilde değiştirmektedir. İçinde bulunduğumuz yüzyılda yaşanması muhtemel küresel ısınma ve iklim değişikliği gibi çok önemli çevresel tehditlere karşı, ormanların tükettiği CO2, ürettiği, O2, tuttuğu tozlar gibi hizmetleri, ormanlarımızın en önemli fonksiyonları olarak değerlendirilmektedir. Ülkemiz orman zengini bir ülke değildir. Ancak ülkemizin yüzde 27'sinin orman olduğu ve dünya kara yüzeylerinin yüzde 30'unda ormanlarla kaplı olduğu düşünüldüğünde orman fakiri bir ülke olmadığımız da görülmektedir” dedi.


Törende Ortadurak Köyü İlköğretim Okulu folklor ekibi günün anısına gösteri yaptı. Orman Haftası dolayısıyla ilköğretim okulunda şiir, resim dalında başarılı olan öğrencilere protokol tarafından çeşitli hediyeler verildi. Daha sonra 54 dönüm araziye bin adet fıstık çamı dikildi

iha
Yayın Tarihi : 24 Mart 2008 Pazartesi 22:36:20
Güncelleme :24 Mart 2008 Pazartesi 22:42:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?