2
Mayıs
2024
Perşembe
SAMSUN

Bafra'da görev değişimi

29 Mart 2009 Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nde AK Parti'den Bafra Belediye Başkanı seçilen Zihni Şahin, görevi eski Başkan Şükrü Neiş'ten devraldı.


Zihni Şahin ilk olarak mazbatasını Bafra İlçe Seçim Kurulu Başkanı Mustafa Duran'dan aldı. Mazbata törenine eski Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin ile beraber AK Parti İlçe Başkanı Av. İbrahim Semiz, İkizpınar Belediye Başkanı Şaban Çalışkan, İl Genel Meclis ve Belediye Meclis Üyeleri katıldı.

Mazbatasını Bafra İlçe Seçim Kurulu Başkanı Mustafa Duran'dan alan Zihni Şahin, "Bu saniyeden itibaren tüm Bafralıların Belediye Başkanıyım" ifadesini kullandı.
Mazbata töreninden sonra Bafra Belediyesi önünde devir teslim töreni düzenlendi. 2004-2009 dönemi Belediye Başkanı Şükrü Neiş, yeni Belediye Başkanı Zihni Şahin'i çiçekler ile karşıladı. Eski Bafra Belediye Başkanı Şükrü Neiş, "Şu anda aramızda 1984-89 yılları arasında Baframıza hizmet etmiş Yaşar Buharalıoğlu ve 1989-1994 yılları arasında Baframızı temsil etmiş Sefer Peker bulunmaktadır. Onlara teşekkür ederim. Ülkemiz ve ilçemiz bir demokrasi sınavından geçti.

Bugünkü tablo çok güzel. Bu tabloyu 2004 seçimlerinden sonra da yaşamak isterdik. Demokrasinin varlığından söz edenler, demokrasiyi içine sindiremeyenler, bu ülkenin yönetimine talip olanlar o gün burada bu görevi yapmaya gelmediler. Bugünde burada yoklar. Ülkemizi seviyorsak, demokrasiyi de seviyorsak, demokrasiyi kurallarına göre oynamak ve o kurallara uymak zorundayız" dedi. Bafralılara hakkını helal eden Şükrü Neiş, Bafralıların da kendisine haklarını helal etmesini istedi.


Bafra Belediye Başkanlığı'na yeni seçilen Zihni Şahin ise yaptığı konuşmada, "Bugünkü devir teslim töreninde, törenden ziyade tüm Bafra'nın bir bütün olması en güzel manzara olmuştur. Bizden önce görev yapan arkadaşlarımıza yapmış oldukları çalışmalar için teşekkür ediyorum. Devlette nasıl devamlılık varsa, belediyelerde de devamlılık vardır. Bu bir bayrak yarışıdır. Ben bu bayrağı Şükrü Neiş arkadaşımdan alacağım. Onun projelerinin takipçisi olacağım. Bizim için önemli olan Bafra'nın geleceğidir. Bizler ekip arkadaşlarımla birlikte sizlerin hizmetkârınız olacağız" diye konuştu.


Konuşmalardan sonra belediye mührü devir teslim töreni yapıldı. Törenin ardından Bafra Belediye Başkanlığı'na yeni seçilen Zihni Şahin tebrikleri kabul etti.
Törene AK Parti Bafra İlçe Başkanı Av. İbrahim Semiz, İkizpınar Belediye Başkanı Şaban Çalışkan, eski Bafra Belediye Başkanları Yaşar Buharalıoğlu ve Sefer Peker, Bafra Ziraat Odası Başkanı Sait Karagöl, Bafra Belediyespor Kulüp Başkanı Dursun Ali Bilgen, sivil toplum örgütü temsilcileri, muhtarlar, daire müdürleri, belediye personeli ile çok sayıda vatandaş katıldı.

İha
Yayın Tarihi : 7 Nisan 2009 Salı 18:53:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?