6
Mayıs
2024
Pazertesi
SAMSUN

Bafra'da görkemli ders yılı açılışı

Samsun'un Bafra ilçesinde, 2008-2009 eğitim-öğretim yılı, Cumhuriyet Meydanı'nda bulunan Anıt Alanı'nda düzenlenen törenle başladı.


Törende İlçe Milli Eğitim Müdürü Ömer Yayla tarafından Atatürk Anıtı'na çelenk konulmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Anıttaki törenin ardından Bafra Cumhuriyet İlköğretim Okulu'na İlköğretim Haftası töreni düzenlendi. İlköğretim Haftası kutlaması programına Bafra Kaymakamı Ayhan Boyacı, Bafra Belediye Başkanı Şükrü Neiş, Bafra İlçe Milli Eğitim Müdürü Ömer Yayla, Okul Müdürleri ve çok sayıda öğretmen ve vatandaşlar katıldı. İlköğretimin geleceğin temeli olduğunu belirten öğrenci ve öğretmenler, günün anlam ve önemine dair konuşmalar yaptı.
Samsun'un Bafra Milli Eğitim Müdürü Ömer Yayla, Türkiye'nin geleceğinin öğrencilerin yetişme tarzına göre şekilleneceğini söyledi. Bafra Kaymakamı Ayhan Boyacı ise, "Yeni eğitim ve öğretim yılının ülkemize ve çocuklarımıza hayırlı olmasını diliyorum. Özellikle öğretmen arkadaşlara kolaylıklar diliyorum. Çünkü onlar bu nesli çağdaş uygarlığa taşıyacaklardır. Öğretmen arkadaşların bu yılda büyük fedakarlık göstererek öğrencilere faydalı olmaya çalışacaklardır. Biz de öğrenci ve öğretmenlerimizin destekçisi ve yardımcısı olacağız" diye konuştu.
Daha sonra öğrenciler konuyla ilgili şiirler okudu ve folklor gösterisi yaptı. İlköğretim Haftası programı, Kaymakam Ayhan Boyacı ve öğrencilerin okulun bahçesine cam fidanı dikmesiyle sona erdi.

İha
Yayın Tarihi : 8 Eylül 2008 Pazartesi 17:24:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?