2
Mayıs
2024
Perşembe
SAMSUN

Bafra'da Nostalji Gecesi

Samsun'un Bafra İlçesi 30 Ağustos İlköğretim Okulu yıl sonu etkinlikleri kapsamında "Nostaljik Türk Film Müzikleri" gecesi düzenledi.


Bafra Belediyesi Kışlık Kültür Merkezi'nde düzenlenen gecede Semra Kazan'ın hazırlayıp yönettiği horon ekibi gösterisi, İbrahim Gündoğdu'nun yönettiği darbuka ekibi gösterisi ve okulun melodike grubunun gösterisi seyircilerin beğenisini topladı. Bafra 30 Ağustos İlköğretim Okulu Müzik Öğretmeni Levent Aydın yönetiminde hazırlanan koronun Nostaljik Türk Filmi Müzikleri gösterisi ise izleyenleri eski günlere getirdi ve program büyük bir coşkuyla alkışlandı. 7. sınıf öğrencisi Gülhanım Erdoğan'ın Hülya Koçyiğit'in 'Boş Çerçeve' filminden bir sahneyi başarı ile canlandırması davetliler tarafından ayakta alkışlandı.


Rehber Öğretmeni Sibel Aydın'ın sunduğu programın açılış konuşmasını Bafra 30 Ağustos İlköğretim Okulu Müdürü Mustafa Kurt yaptı. Kurt konuşmasında, "Hepimizin dün gibi hatıralarındadır yazlık sinemalar siyah-beyaz ekran televizyonlar. Mum ışığında cümbür cemaat izlenen o herkesin iki renk olduğu yıllar. Her filmi sinema tadında izler, bizlerse filmlerin kahramanı olurduk, an olur ağlamaktan, an olur gülmekten yaş akardı gözlerimizden. Gözlerimize benzer Türk filmleri ne rengi değişir ne de tarzı. Türk filmi müziğiyle girer ilk önce evimize. Girer de en değerli misafirimiz olur. Kuşaktan kuşağa ailemizde biridir aldatılan kazarız 'ne diye sevdi ki o çocuğu' yüreğimize dokunurda kaçamayız yorum yapmaktan" dedi.


"Nostaljik Türk Film Müzikleri Gecesi'' programında Türk sinemasının unutulmaz simaları Hülya Koçyiğit ve Ediz Hun, programa telefonla bağlanarak davetlilere ve okul yönetimine şükranlarını sundu.

iha
Yayın Tarihi : 2 Haziran 2009 Salı 17:26:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?