4
Mayıs
2024
Cumartesi
SAMSUN

Bafralı fakülte istiyor

BAFRALI FAKÜLTE İSTİYOR

Samsun'un Bafra ilçesinde "Bafra İçin Hepimiz" ismi ile kurulan sivil oluşum, Bafra'ya fakülte kurulması için kamuoyu oluşturmak amacıyla imza kampanyası başlattı.

Değişik meslek dallarından oluşan 15 kişilik "Bafra İçin Hepimiz" oluşumu "Bafra için hepimiz, fakültemizi istiyoruz" sloganı ile imza kampanyasına Bafra Cumhuriyet Meydanı'nda başladı. Bafra Cumhuriyet Meydanı bugün tarihi günlerinden birini yaşadı. Balonlar ile süslenen stantta Bafra Meslek Yüksek Okulu öğrencileri özel olarak hazırlanmış şapka ve tişörtler giyerek Bafralılardan imza topladı, broşür dağıttı ve kampanyaya katılanların yakalarına kokart taktı.

Saat 10.00'da başlayan imza kampanyası 12.30'da yapılan basın açıklaması ile devam etti.

Cumhuriyet Meydanı Atatürk Anıtı önünde düzenlenen basın açıklamasında, Bafra İçin Hepimiz oluşumu sözcüsü Göksel Başar, "Doğduğumuz ve doyduğumuz yer olan Bafra her geçen gün emsal büyüklükteki il ve ilçelere nispetle özellikle ekonomik ve sosyal olarak kan kaybetmektedir" dedi.

Bu kan kaybetmenin sebeplerinin sıralamanın mümkün olduğunu ifade eden Başar, bunun en önemli sebebinin; bir araya gelememe, ortak bir zeminde çözüm bulama, bulsa da harekete geçememe olduğunu belirtti. Başar, "Geçmişi konuşmak ve suçlu arama kolaycılığına kaçmadan, istek ve irademizi ortaya koymalı Bafra için hepimiz bir şeyler yapmalıyız" dedi.

"Yıllardır konuşulmuş, uğruna toplantılar ve çalışmalar yapılmış, politikalar üretilmiş fakat netice alınamamış 4 yıllık fakülte konusu belki de yapılabileceklerin başında geliyor" diyerek dikkatleri fakülte konusuna çeken oluşum sözcüsü Başar, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bilindiği gibi yüksek öğretim kurumları bulundukları şehrin ekonomik ve sosyal hayatına büyük katkılar sağlar. Bafra bu katkıdan yıllarca mahrum kalmış 38 ilden daha büyük bir ilçedir. Gerekli adımlar atılmaz ise bu büyüklük geçmiş yıllar istatistiklerinde kalacaktır. Tabiidir ki fakültenin açılmış olması her sorunu çözmez ama çok büyük katkı sağlayacağı tartışılamaz."

Bafra'da 5 ayrı noktada açılan imza stantlarına vatandaşlar büyük ilgi gösterdi. 50 bin imzanın hedeflendiği kampanya kapsamında, Bafra genelinde 20 bin el ilanı, afiş ve kokart dağıtılacak. Ayrıca şehrin çeşitli yerlerindeki bilbordlara ve önemli caddelere "Fakültemizi İstiyoruz" pankartları asıldı.

10 gün sürecek imza kapmayası süresince Bafra'daki bütün sivil toplum örgütlerinden, siyasilerden ve bürokratlardan destek alınacak ve imzaların Başbakan'a ulaştırılması sağlanacak.

BAFRALI FAKÜLTE İSTİYOR
BAFRALI FAKÜLTE İSTİYOR
İHA
Yayın Tarihi : 22 Mart 2010 Pazartesi 16:48:01
Güncelleme :22 Mart 2010 Pazartesi 17:00:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?