4
Mayıs
2024
Cumartesi
SAMSUN

Bafra'nın yemekleri yarıştı

BAFRA'DA YÖRESEL YEMEKLER YARIŞTI

Samsun'un Bafra ilçesinde, “Turizm Haftası” etkinlikleri kapsamında “Yöresel Yemek Yarışması” düzenlendi.

Bafra Kaymakamlığı tarafından 15-22 Nisan Turizm Haftası sebebiyle Büyük Park Cumhuriyet Salonu'nda düzenlenen etkinlikte 67 yemek yarışmaya katıldı. Program saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Bafra Meslek Yüksek Okulu Halk Oyunları ekiplerinin gösterisinin ardından, konuşmalara geçildi.

Programda açılış konuşması yapan Bafra İlçe Milli Eğitim Müdürü Ömer Yayla, turizmin milletlerarası sosyal anlamda bir köprü ve ekonomik anlamda da en hızlı gelir getiren bir sektör olduğunu söyledi.

Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin de konuşmasında, bölgenin zengin kaynaklara sahip olduğunu belirterek, geleneksel tatlara da sahip çıkılması ve genç nesle aktarılması gerektiğini dile getirdi. Belediye olarak her türlü desteği vermeye hazır olduklarını belirten Şahin, yerli ve yabancı turistin dikkatlerini bölgeye çekebilmek için tanıtım noktasında da çalışmalar yapacaklarını sözlerine ekledi.

Bafra Kaymakamı Ayhan Boyacı, yarışma öncesi yaptığı konuşmada, “Bu değerlerimizi tüm imkanları kullanarak Türkiye ve dünya kamuoyuna aktarmalıyız. 5 bin yıllık Asar Kalesi, barajları, gölleri, kuş cenneti ve Kızılırmak Deltası ile bölgemiz farklı bir potansiyele sahip. Bugün burada düzenlediğimiz programla önemli bir başlangıç yapıp, ilçeyi turizm merkezi haline getirecek süreci başlatıyoruz” şeklinde konuştu.

Bafra Ovası'nın, dünyadaki en önemli 36 ovadan biri olduğunu, 448 kuş türünden 347'sinin Kuş Cenneti'nde yer aldığını ve 22 köyde organik tarım yapıldığını kaydeden Boyacı, gerek Türkiye'de gerek dünyada bulundukları coğrafyanın ender rastlanabilecek bir potansiyele sahip olduğunu ifade etti. Başta bölge insanının bu değerleri gezip görüp sahip çıkması gerektiğinin altını çizen Boyacı, kısa sürede bu bölgenin turizm merkezi olma yolunda mesafe alacağına inandığını belirtti.

Konuşmalardan sonra jüri üyeleri, yemekleri tadarak not verdiler. Yapılan değerlendirmede ise Bafra nokulu ile 389 puan alan Sema Irmak 1.,Yediveren rumuzlu baklava ile 386 puan alan yarışmacı 2., saray sarması ile 375 puan alan Fikriye Ceylan 3. oldu.

1.'ye 1 adet altın bilezik, 2.'ye tam cumhuriyet altını, 3.'ye yarım cumhuriyet altını takdim edildi.

BAFRA'DA YÖRESEL YEMEKLER YARIŞTI
BAFRA'DA YÖRESEL YEMEKLER YARIŞTI
İHA
Yayın Tarihi : 15 Nisan 2010 Perşembe 16:24:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?