6
Mayıs
2024
Pazertesi
SAMSUN

Bafraspor futbolcusuz kaldı

TFF 3. Lig takımlarından Bafra Belediyespor'a yapılan, teknik direktör ve kaleci antrenörünün hayatını kaybettiği, kulüp müdürün de yaralandığı saldırının şoku sürüyor. 

Bafra ilçesinde önceki gün İshaklı Mahallesi Hastane Sokak üzerinde bulunan Bafra Belediyespor Kompleksi'nde kulüp müdürünün odasında düzenlenen silahlı saldırıda Kulüp Müdürü Ergin Özarslan'ın (64) ağır yaralanmış, teknik direktör Sedat Gezer (49) ile kaleci antrenörü İsmail Kurt (42) hayatını kaybetmişti. Olayla ilgili gözaltına alınan silahlı saldırganların Bafra Emniyet Müdürlüğü'nde sorgulamaları devam ederken, Bafraspor'da derin bir sessizlik hakim. Olay sonrası psikolojik sorunlar yaşayan futbolculara, doktor tavsiyesi ile izin verildi. Bafra Belediyespor'un yönetimi futbolcuların psikolojisinin kötü olması nedeniyle sahaya çıkamayacaklarından durumları ile ilgili kararı Türkiye Futbol Federasyonu'nun (TFF) vermesini istediler. 

Saldırının ardından sorun yaşayan ve adapte olamayan futbolcuların yönetim tarafından psikolojik durumları değerlendirdi. Uzmanların yaptığı niceleme de futbolcuların belli bir süre futbol oynayamayacağı ve maçlara çıkamayacağı tespit edildi. Futbolcuların derin bir üzüntü içinde oldukları, bundan sondaki süreçte ise psikolojik durumlarının ne olacağını belli olmaması nedeniyle kendilerine yönetim tarafından izin verildi. Bafra Belediyespor'un bu hafta sonucu Çorumspor ile oynayacağı maç, TFF tarafından ertelenirken, Bafrasporlu yöneticiler ise çok zor durumda olduklarını belirterek, bundan sonraki maçlar ile ilgili belirsizliği dile getirdi. Yöneticiler, kendileriyle ilgili kararın TFF tarafından verilmesini istediler. Bafraspor kadrosunda bulunan 27 futbolcu bugün kulüpten ayrıldı. 14'u şehir dışından gelen futbolcuların yakınları da Bafra Belediyespor Tesisleri'ne geldi. Tesislerde vedalaşan futbolcular birbirlerine sarılarak hüzünlü bir şekilde ayrıldılar. Saldırıda hayatını kaybeden kaleci antrenörü İsmail Kurt'un tesislerdeki odası yönetim tarafından kilitlendi. 

Bafra Belediyespor Genel Sekreteri Adnan Hazır, olayın ardından büyük bir şok yaşadıklarını söyledi. Şuan kulüpte büyük bir belirsizliğin hakim olduğunu belirten Adnan Hazır, " Olayın hemen ardından futbolcularımızın psikolojik değerlendirmeleri yapıldı. Olaydan etkilendikleri ve futbol oynayacak durumda olmadıkları gözlendi. Bu hafta ki maçımız zaten iptal edildi. Olayın ardından futbolcuların aileleri kulübe gelip çocuklarını alıp gittiler. Şuan kulüpte kimse kalmadı.Futbolculara şu aşamada 10 gün izin verildi. Ancak, 10 gün izinli bir futbolcunun tekrar sahaya çıkması çok zor.Kulübümüz ile ilgili durumun TFF tarafından değerlendirilmesini istiyoruz. Ligde iyi bir çıkış yakaladık. Bu saatden sonra bu başarıyı sürdürmek çok zor" dedi.
Genel Kaptan Mehmet Tapu ise, " Bizim futbolcularımız ile birbirlerimize ayrı bir bağlılığımız vardı. Şuan çok üzüntülüyüz ve büyük acı yaşıyoruz.Bu saatten sonra ligde nasıl duracağımızı bilmiyoruz" diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 27 Mart 2008 Perşembe 15:14:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?