2
Mayıs
2024
Perşembe
SAMSUN

Bağış yaparlarsa affedilecekler

Samsun'da bir kişiyi darp edip parasını ve cep telefonunu gasp ettikleri iddiasıyla yargılanan 4 genç, Türk Silahlı Kuvvetleri Mehmetçik Vakfı'na gasp ettikleri parayı bağış yapmaları halinde cezalarında indirim yapılacak.


Samsun 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde bugün görülen davanın ilk duruşmasında Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi öğrencisi Mustafa Y.'yi (19) darp ederek cep telefonu ile 213 TL parasını gasp ettikleri iddiasıyla haklarında dava açılan Murat O.(21), Aydın A.(23), Yakup Y.(23) ve Süleyman G.'nin (23) yargılanmasına başlandı. Tutuksuz olarak yargılanan gençler, Mustafa Y.'ye ile internette tanıştıklarını, kendisine randevu verip buluştuklarını, ancak cinsel ilişkiye girme teklifinde bulunduğu için darp edip yere düşürdüğü cüzdanını ve cep telefonunu aldıklarını söylediler. Zanlılar, gasp suçlamasını kabul etmediler. Mustafa Y. ise," Kendilerini hiç tanımıyorum ve daha önce de görmedim. Üniversiteye gitmek için dolmuşa giderken yolumu kesip, 'Biz Samsun'un pisliğiyiz' diyerek üzerime saldırdılar. Tekme tokat vurup beni yere düşürdükten sonra cep telefonunu ve içinde 213 TL para olan cüzdanını zorla alıp kaçtılar. Yerden kalkmamam için tehdit edip kalkmam halinde beni bıçaklayacaklarını söylediler. Ancak, ellerindebıçak görmedim. Zaten gasp ettikleri cep telefonunu polis daha sonra zanlılardan alarak bana iade etti" dedi.


Mahkeme başkanının "Şikayetçi misin?" sorusuna Mustafa Y., "Kendilerinden bir şartla şikayetçi olmam. Benden gasp ettikleri 213 TL parayı Türk Silahlı Kuvvetleri Mehmetçik Vakfı'na bağışlayıp bağış makbuzunu duruşmada ibraz edecekler" diye konuştu.


Mahkeme başkanı gasp zanlılara, söz konusu parayı mağdurun istediği yere bağışlayıp şikayetini geri alması halinde ceza almaları halinde indirip yapılacağını hatırlattı. 4 zanlıda bu parayı Mehmetçik Vakfı'na bağışlayacağına dair söz verdi. Duruşma ileri bir tarihe ertelendi. Türk Ceza Kanunu'nun (TCK) 149 /1 maddesi gereği gasp suçundan 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanan 4 kişinin, söz konusu parayı Mehmetçik Vakfı'na bağışlayıp mağdurun şikayetçi olmaması halinde Etkin Pişmanlık Yasası'ndan yararlanarak ceza almaları halinde aldıkları cezanın 3'te 1'i indirim yapılacağı öğrenildi.


Karadeniz Mahallesi'nde 09.06.2008 tarihinde meydana gelen olayda, üniversite öğrencisi Mustafa Y.'nin yolunu kesen 4 kişi darp ederek parasını ve cep telefonunu gasp etmişti.

İHA
Yayın Tarihi : 23 Şubat 2009 Pazartesi 17:30:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?