6
Mayıs
2024
Pazertesi
SAMSUN

Bakan Akdağ Samsun'da

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, ihalelerde yanlış yapanların üzerine hükümet olarak kararlılıkla gittiklerini söyledi.


Beraberindeki Vali Hasan Basri Güzeloğlu, AK Parti Samsun milletvekilleri Suat Kılıç, Ahmet Yeni, Fatih Öztür, Mustafa Demir, AK Parti İl Başkanı Ali Akyüz, İl Sağlık Müdürü Mustafa Kasapoğlu, İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok ile birlikte Sağlık Kampüs Alanı'nda incelemelerde bulunan Bakan Akdağ, hastane inşaatının hızla ilerlemesinden duyduğu memnuniyeti ifade etti. İşlerin bu şekilde yürümesinin kendileri için mutluluk verici olduğunu belirten Akdağ, kampüsün 2 yıl içinde Samsun'a ve bölgeye kazandırılacağını açıkladı. Akdağ, "Türkiye gerçekten ciddi bir değişim yaşıyor. Aslında modern, çağdaş ülke olmanın, büyük ülke olmanın gerekleri bunlar" dedi.


"Eskiden Türkiye böyle bir yapıya başladığı zaman bir 20 seneyi gözüne kestirirdi. 20 seneye biterse 'iyi' derdi" diyen Bakan Akdağ,, "Nitekim biz göreve geldiğimizde, 1980-1990'lı yıllarda başlanmış ve bitirilemeyen 100'lerce sağlık tesisi ile karşılaştık. Bunların mahkemelik olmayanların tamamını tamamladık ve hizmete sunduk" diye konuştu.
Türkiye'de birilerinin çıkıp yolsuzluklardan, usulsüzlüklerden bahsettiğini hatırlatan Bakan Akdağ, "Geçmişin rakamlarıyla kıyaslanamayacak kadar bu hastaneleri kısa sürede inşa eden bir hükümete yolsuzluk suçlamalarında bulunmak büyük haksızlık oluyor. Binlerce ihale işi yaptırıyorsunuz, 10 binlerce farklı alanlarda satın almalar yapıyorsunuz. Kuşkusuz sistemin içinde yanlış yapanlar çıkabilir. Bu yanlış yapanların üzerine hükümet olarak da her zaman kararlılıkla gidiyoruz" şeklinde konuştu.

PRATİSYEN HEKİM AÇIĞI
Ulugazi Aile Sağlığı Merkezi'ni ziyaret eden Sağlık Bakanı Akdağ, burada incelemelerde bulundu. Ziyaret sırasında yaşadıkları sorunları Bakan Akdağ'a aktaran bir doktor, "Aşırı derece hasta sayımız var. Bir aile hekimine 3 bin 500 hasta düşüyor" dedi. Bakan Akdağ da sorunların doktor açığından kaynaklandığını belirterek, şunları söyledi:


"Mesainizi uzatmanız lazım. Cumartesi-pazar veya cumartesi öğlene kadar hizmet verebilirsiniz. Türkiye'de yıllar içinde herkese 'doktor sayısı fazla' dediler. Ama değilmiş. Hasta olarak 3 bin 500 sayısı çok fazla. Doktor sayısını artırmak lazım. Dengesiz dağılım işte burada. Hasta fazlası var, doktor yetmiyor. 'Birinci basamağı kuvvetlendirmemiz lazım, ikinci basamaktaki yükün azaltılması gerekli' deniyor ama birinci basamakta doktor ihtiyacı hala sürüyor. Bir doktora düşen hasta sayısı 2 bini geçmemeli. 35 bin birinci basamakta çalışacak hekime ihtiyaç var. Toplum sağlılığı merkezleriyle beraber bu 40-45 bini buluyor. Şu anda birinci basamakta çalışan hekim sayısı 20 binin altında. 10-15 yıl bu yoğunlukta çalışmanız gerekli. Klasik hekimlik olarak görmeyeceksiniz. Bu sorun 10-15 yıl devam edecek."
Bakan Akdağ, Gazi Devlet Hastanesi'ni de ziyaret ederek hastalara 'geçmiş olsun' dileğinde bulundu.

İHA
Yayın Tarihi : 28 Ağustos 2008 Perşembe 16:32:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?