2
Mayıs
2024
Perşembe
SAMSUN

Bakan Demir Samsun'da

BAKAN DEMİR SAMSUN'DA

Bayındırlık ve İskan Bakanı Mustafa Demir, Samsun Valisi Hasan Basri Güzeloğl, AK Parti'li milletvekilleri ve kurum müdürleri ile birlikte Terme, Salıpazarı, Ayvacık, Çarşamba ve Tekkeköy ilçelerinde ziyaret ve incelemelerde bulundu.

Vali Hasan Basri Güzeloğlu, AK Parti Samsun Milletvekilleri Fatih Öztürk ve Ahmet Yeni ile birlikte, ilk olarak Terme'de AK Parti İlçe Başkanlığı tarafından organize edilen kahvaltıya katılan Bayındırlık ve İskan Bakanı Mustafa Demir, Terme'de yapılan çalışmalar ile ilgili bilgiler aldıktan sonra Salıpazarı'na geçti. Kaymakam Tahir Aslan, Belediye Başkanı Halil Akgül, AK Parti İlçe Başkanı İsmail Yaman ve ilçe yöneticileri ile bir araya gelen Bakan Mustafa Demir ve beraberindeki heyet, Salıpazarı

Kaymakamlığı'nda ilçenin sorunlarını masaya yatırdı. Salıpazarı ilçesinde nöbetçi hekimlik uygulamasının başlatılması, spor kompleksi yapımı, 240 öğrenci kapasiteli meslek lisesinin yapımı sözünü veren Bakan Mustafa Demir, ilçede 24 derslikli ilköğretim okulu yapımının başlatıldığını ifade etti.

AK Parti'li Salıpazarı Belediye Başkanı Halil Akgül ile ilçenin bir ivme kazandığını söyleyen Bakan Demir, "Tüm Türkiye'de olduğu gibi Salıpazarı ilçesi de adeta şantiye haline geldi. Salıpazarı yıllardan bu yana beklediği hizmeti Salıpazarı Belediyesi ve AK Parti hükümeti ile almaya başladı. Çarşamba Salıpazarı karayolu üzerinde 15 kilometrelik genişletme ve asfaltlama çalışmaları başlatıldı. Bu çalışmalar havalar iyi gittiği sürece devam edecek. Geri kalanı ise 2010 yılı projesi olarak devam edecektir.

İlçemizde yine iş adamımız Galip Öztürk tarafından büyük bir çalışma başlatılmış ve özellikle eğitim alanında müthiş çalışmalara ve yatırımlara başlandı. Şimdiden herkese hayırlı olsun" dedi.

Bakan ve beraberindekiler Ayvacık ilçesinde davul zurna ile karşılanırken, Bakan Mustafa Demir kendisini bekleyen ilçe sakinleri ile sohbet ettikten sonra kaymakamlığı ziyaret etti. Ayvacık Belediyesi'ni ziyaret eden Demir, Belediye Başkanı Mustafa Belur'dan ilçede belediye tarafından yapılan çalışmalar ve hizmetler hakkında bilgi aldı. Ayvacık Belediyesi'nde bir açıklama yapan Bakan Mustafa Demir, "Bugün Terme, Salıpazarı ve Ayvacık'ta gerçekten müthiş çalışmaların 7 yıl gibi bir sürede

gerçekleştirildiğini görüyoruz. Bugün yapılan çalışmaları görmek ve kalanlarını hızlandırmak için gezi düzenledik. Ancak görüyorum ki, henüz 6 ay olmasına rağmen ilçede yollar yüzde 70 oranında yapılmış. Bu, belediye başkanının çalışkanlığını ve 7 yılda yapılamayanın 6 ayda yüzde 70 oranında yapılabileceğini gösteriyor. Yani biz hep diyoruz ki, 'söz ağızdan çıkar'. 'Söz verelim olsun, bitsin' mantığı değil bizimki, söz verdiysen yapacaksın. İşte örneği Ayvacık'ta. Başkana başarılar diliyor, çalışmaları

nedeni ile teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Terme-Salıpazarı ilçeleri arasında yolun karayolu ağına alınması için girişimde bulunduklarını belirten Demir, "Bu yolu karayollarına katmak için çalışmalar başlatıldı ve alt yapı çalışması sonuçlandığında bu yol karayolları envanterine girecek. Ayrıca saklı cennet Ayvacık'ın turizm alanı ilan edilmesi için çalışmaları devam ettireceğiz. Bu çalışmaların tümü bizim ve diğer bakanlıkların çalışmaları ile gerçekleştirilmektedir. Halkımızın bizlere olan güvenini sarsmadan yolumuza emin adımlarla ilerliyoruz"

ifadelerini kullandı.

BAKAN DEMİR SAMSUN'DA
BAKAN DEMİR SAMSUN'DA
BAKAN DEMİR SAMSUN'DA
İHA
Yayın Tarihi : 8 Kasım 2009 Pazar 20:26:05
Güncelleme :9 Kasım 2009 Pazartesi 21:45:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?