2
Mayıs
2024
Perşembe
SAMSUN

Bakan Demir Samsun'da

Bayındırlık ve İskan Bakanı Mustafa Demir, Giresun'da yaşanan sel felaketiyle ilgili bakanlık olarak kendilerinin üzerine düşen görevi en iyi şekilde yerine getirdiğini söyledi.


Bayındırlık Bakanı Mustafa Demir, bir dizi açılış ve ziyaretlerde bulunmak üzere memleketi Samsun'a geldi. Mustafa Demir ilk olarak, İlkadım ilçesinde bulunan Yağız Spor Kompleksi'nin açılışına katıldı. Açılışa Bakan Demir'in yanı sıra Samsun Vali vekili Hasan Ersan, AK Parti Samsun Milletvekilleri Cemal Yılmaz Demir, Fatih Öztürk, CHP Samsun Milletvekili Suat Binici, AK Parti Samsun İl Başkanı Adem Güney, il müdürleri, çeşitli sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.
Kurdele kesimi ile yapılan açılışın ardından tesis gezildi. Ardından AK Parti İl Başkanlığı'nı ziyaret eden Bayındırlık ve İskan Bakanı Demir, burada yeni yönetim kurulu üyeleri ve ilçe başkanlarıyla bir araya geldi.


Toplantıda konuşan Bakan Demir, Samsun'da geçmişte olduğu gibi bu yıl da yatırımların koordineli bir şekilde yapılmasının sağlanacağı açıkladı. 2007 yılı genel seçimlerinde Samsun'un, Karadeniz Bölgesi'nde en fazla oyunu alan partinin AK Parti olduğuna dikkat çeken Mustafa Demir, "Önümüzdeki genel seçimlerde bu birinciliğini açık ara önde tamamlayacak bilgi, birikim ve tecrübeye sahibiz. Bugüne kadar yapılan çalışmalarla birlikte Samsun halkı da buna hazırdır. Çalışmalarımız buna odaklanmalı.


Demokrasilerde siyasi iktidarların hem yerelde, hem de genelde tek göstergesi seçimlerdir. AK Parti 2 genel seçimde de başarısını artırarak sürdürmüştür. 3. genel seçimde de başarıyı artırarak sürdürecektir. AK Parti, iktidarında özellikle sorumluluk sahibi insanların teşkilatları anlamında tüm Türkiye'de halkla bütünleşmiştir. Samsun'daki bütünleşme daha da göze çarpıyor. Samsun'da gönül ister ki Türkiye'nin en fazla oy oranına sahip olan vilayet olalım. Oy oranını en yüksek olan il gibi bir hedefimiz var. Bu başarılamayacak bir durum değil" dedi.


Toplantı daha sonra basına kapalı devam etti. Yaklaşık 30 dakika süren toplantı sonunda gazetecilerin Giresun'da yaşanan sel felaketiyle ilgili sorularını cevaplayan Bayındırlık ve İskan Bakanı Mustafa Demir, konuyla ilgili daha önce açıklamalarda bulunduğunu, kendilerinin görevlerini en iyi şekilde yaptığını ve yeniden ilave bir açıklama yapmayı düşünmediklerini ifade etti. Demir, "Özellikle afet ile ilgili, hükümetimiz, bakanlığımız ile tüm kamu kurum ve kuruluşlarımız üzerine düşen sorumluluğu çok verimli, aynı zamanda etkin bir şekilde yerine getirmiştir" diye konuştu.
Açıklamanın ardından asansöre binen Mustafa Demir'den yaşlı bir kadın, elinde bulunan evraklarla mağdur olduğunu belirterek yardım istedi. Asansörden geri çıkan Demir, parti binasında kadının sorunlarını dinledi. Bakan Demir, daha sonra Çarşamba ilçesine hareket etti.
 

İha
Yayın Tarihi : 1 Ağustos 2009 Cumartesi 17:54:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?