4
Mayıs
2024
Cumartesi
SAMSUN

Bakan Demir'den yatırım müjdesi

BAKAN DEMİR'DEN YENİ SAĞLIK YATIRIMLARI MÜJDESİ

Bayındırlık ve İskan Bakanı Mustafa Demir, 2010 yılı içinde yeni bir diş hastanesini Samsun'a kazandıracaklarını açıkladı.

Sağlık Bakanlığı'ndan gelen bir uzman heyet, Samsun'un sağlık durumunun fotoğrafını çıkardı. Yapılan inceleme sonucunda Bakan Mustafa Demir'in katılımıyla İl Özel İdaresi'nde bir toplantı yapıldı. Samsun Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, AK Parti Samsun Milletvekilleri Ahmet Yeni, Fatih Öztürk, Birnur Şahinoğlu, İl Sağlık Müdürü Mustafa Kasapoğlu ve hastane başhekimlerinin katıldığı toplantıda Sağlık Bakanlığı heyeti, hazırladıkları raporla ilgili bir sunum yaptı.

Konuyla ilgili açıklama yapan Bakan Mustafa Demir, yeni sağlık yatırımları konusunda müjdeler verdi. Kuzey Anadolu'da Samsun'un bir sağlık şehri olduğunun altını çizen Demir, "Bununla ilgili Sağlık Bakanlığı mevcut yatırımlarına devam ediyor. Fakat 2010 yılı içinde yeni yatırımlara başlıyoruz. Sağlık Bakanlığı teknik heyeti bölgede bir teknik çalışma yaptı. Eski havaalanında sağlık kampüsü dediğimiz noktada yeni hastaneler yapılacak. Samsun'a yeni bir diş hastanesi kazandırmaya çalışacağız. Türkiye'nin

en verimli, yüksek standartlarda bir diş hastanesi olacak. Yeni bir diş hastanesi ihtiyacımız olduğu değerlendirildi. Bakanlık görevlileri, hastanenin yapılacağı yeri inceledi. Değerlendirmenin sonucunda Sağlık Bakanlığı karar alacak. 2010 yılı içinde yeni bir diş hastanesini Samsun'a kazandıracağız" dedi.

Çarşamba Devlet Hastanesi proje çalışmasının devam ettiğini, Bafra Devlet Hastanesi'nin Şubat'ta ihale edileceğini belirten Mustafa Demir, Çarşamba, Bafra ve yeni diş hastanesi inşaatına 2010 yılında başlanacağını dile getirdi. Bir başka projenin de Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi'nin ayın zamanda bir araştırma hastanesi hüviyetine büründürülmesi olduğunu ifade eden Bakan Demir, "Yani mevcut hastane, kadın ve çocuk hastalıklarında uzman yetiştirecek. Ancak henüz bunun kararı verilmedi. Sağlık

Bakanı'nın takdirleri doğrultusunda bu iş olacak. Türkiye'de sağlık alanında eni iyi iller arasında olacağız. Cumhuriyet tarihinde yapılan sağlık yatırımlarının birkaç katı Samsun'da yapıldı" şeklinde konuştu.

Mevcut Mehmet Aydın Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin yeni yapılan Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne taşınacağını ancak onkoloji merkezinin aynı yerde kalacağını belirten Bakan Demir, bununla ilgili ilave binaların yapılabileceğini, bir bölümünün bölge araştırma hastanesi haline getirilmesi planlanan Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi'ne dahil edilebileceğini, tüm bu konularla ilgili değerlendirmelerin yapılacağını sözlerine ekledi.

İHA
Yayın Tarihi : 9 Ocak 2010 Cumartesi 20:02:00
Güncelleme :9 Ocak 2010 Cumartesi 22:30:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
mkc IP: 85.104.205.xxx Tarih : 11.01.2010 18:51:56

evet..anlatılanlara bakılırsa ben samsunda yaşamıyorum diyesim gelmekte..Altınkum ATAKUM ilçesinin bir bölgesi..ATAKUM ise SAMSUN büyükşehirin bir bölgesi..gelelim anlatılmayanlara..Altınkumda yollarımız kışın çamur deryası..yaz aylarında toz bulutları altında..saatte bir gelen otobüs ile merkeze 1 saatte gidilebilmekte tıklım tıklım olan otobüslerde..dogalgaz denilen hizmet buralar için lüks görünmekte ve firma para kazanamaz düşüncesiyele verilmiyor..19 mayıs fakültesine 3--5 km mesafede olunmasına ragmen 1 vasıtayla cıkılamıyor oralara..hele hele kışın saat 18 den sonra heepten imkansız..buyrun sayın secilmişler siz nelerden bahsediyorsunuz..buralarda SAMSUN sayılmakta resmiyettee..saygılar okur arkadaşlara