4
Mayıs
2024
Cumartesi
SAMSUN

Bakan Eker'den destekleme müjdesi

BAKAN EKER'DEN DESTEKLEME MÜJDESİ

Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehmet Mehdi Eker, haziran ayına kadar tüm desteklemelerin yüzde 92'sinin ödeneceğini belirterek, "Haziran ayına kadar toplam 5 milyar 650 milyon TL'lik destekleme ödemesi yapacağız" dedi.

Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehmet Mehdi Eker ile Bayındırlık ve İskan Bakanı Mustafa Demir, Samsun'da ilk olarak Havza ilçesini ziyaret etti. Bir dizi inceleme ve temaslarla bulunmak için Samsun'a gelen Bakan Eker, ilçe girişinde Bayındırlık ve İskan Bakanı Mustafa Demir, Samsun Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Havza Kaymakamı Erol Rüstemoğlu, Havza Belediye Başkanı Av. Murat İkiz ve bazı belediye başkanları tarafından karşılandı. Memduhiye Mahallesi Beyaz Kent mevkiindeki karşılamanın ardından Havza ilçesi

Akıllı Park etrafında bulunan çay ocağına geçen iki bakan ve beraberindekiler, burada çay içerek vatandaşlarla sohbet etti.

Bayındırlık ve İskan Bakanı Mustafa Demir, Bakan Eker'e, "Hoş geldiniz" diyerek Samsun'da aralarında bulunmasından dolayı mutlu olduklarını dile getirdi.

Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker ise AK Parti hükümetinin icraatlarına değindi. Bakan Eker, Samsun-Ankara duble yolu Havza Şehir İçi Üst Geçidi'nin 55 gün gibi kısa bir sürede tamamlanmasını rekor olarak değerlendirdiğini belirterek, "Bu bir rekordur, biz rekorlar kırmak için görevdeyiz. Bizim işimiz rekor kırmaktır" ifadelerini kullandı.

Açıklamalarına devam eden Eker, Samsun'un tarımsal desteklemelerden en fazla yararlanan iller arasında olduğunu vurgulayarak, Samsun ilçelerinin arasında ise Havza'nın desteklemelerden en büyük payı aldığını kaydetti.

Haziran ayına kadar tüm desteklemelerin yüzde 92'sinin ödeneceğini açıklayan Eker, "Şubat ayında çiftçilerimize yaklaşık olarak 1 milyar 651 milyon TL destekleme ödenecek, mart ayında ise yaklaşık 1 milyar 250 milyon TL ödeme yapacağız. Haziran ayına kadar çiftçilerimize toplam 5 milyar 650 milyon TL'lik destekleme ödemesi yapılacak" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 6 Şubat 2010 Cumartesi 13:40:03
Güncelleme :6 Şubat 2010 Cumartesi 16:27:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?