2
Mayıs
2024
Perşembe
SAMSUN

Bakan Günay Samsun'da

Türkiye'de sanat merkezlerinin azaldığı yönündeki haberlere cevap veren Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, ülke genelinde 18 ayda 14 kültür sanat merkezi açıklarını söyledi.

Samsun Devlet Tiyatrosu'nun açılışı nedeniyle Ankara'dan uçakla hareket eden Bakan Günay, Samsun'da etkili olan yoğun sis nedeniyle Merzifon Havaalanı'na zorunlu iniş yaptı. Saat 19.30 sıralarında Merzifon Havaalanı'na iniş yapan uçakta Bakan Günay, daha sonra karayoluyla Samsun'a ulaştı. Ertuğrul Günay'ı bekleyen salondaki kalabalık, ünlü sanatçı Cem Özer'in kısa stand-up gösterisiyle eğlendi.

Daha sonra Atatürk Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen açılış programına katılan Ertuğrul Günay, geç gelmesinden ötürü salonu dolduran kalabalıktan özür diledi. Samsunlulara seslenen Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, "Yusuf Ziya Yılmaz'ı yeniden görevlendirdiğiniz için Samsun halkına canı gönülden teşekkür ediyorum. Yılmaz'ın aynı şekilde halka hizmetine ara vermeden devam edeceğini biliyorum. Bu akşam buraya sözümü tutarak zor da olsa geldiğim için ayrıca mutluyum. Göreve geldiğimin zaman Samsun'a bir Devlet Tiyatrosu açacağım' demiştim. Bunu gerçekleştirdiğim içinde ayrıca memnuniyetimi ifade etmek istiyorum. Yakın bir gelecekte Başkanımız Yusuf Ziya Yılmaz bize ayrı bir Devlet Tiyatrosu yeri yapacağına da ayrıca inancımı belirtmek istiyorum.

Samsun coğrafi ve tarihi açıdan son derece önemli bir merkez. Böyle bir merkezin kültür sanat alanında Orta Karadeniz'de gerçekten bir ivme kazandıracağını düşünüyorum. Bu akşam Kültür ve Turizm Bakanlığı'nı aldığımın görevin üstünden 18 ay geçti. Basında zaman zaman değerlendirmeler var; 'sanat mekanları azalıyor, sanat mekanları kapanıyor' diye. Doğrudur, Türkiye'de çok sayıda sanat mekanı olsun diye isterim. Ama bu akşam bu salon ve 2 Nisan akşamı Ankara'da da açacağımız sanat merkeziyle birlikte 14. kültür ve sanat merkezi açmış olacağız. Tabii, Türkiye'nin çok daha fazlasına ihtiyacı var" dedi.

Türkiye Cumhuriyeti'nin temelinin kültür olduğunun altının çizen Günay, Türkiye'yi çağdaş ve demokratikliğe inanmış bir toplum yapılmasının tek geçer yolunun kültür ve sanat alanında ki atılımların hızlandırması gerektiğini açıkladı.
Daha sonra konuşan Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Lemi Bilgin ise, "Samsun Devlet Tiyatrosu'nun il merkezine ve çevrede ki şehirlere kültür sanat alanında büyük katkılar sağlayacağına inanıyorum" dedi.
-

Konuşmaların ardından Vali Hasan Güzeloğlu, Samsun'un geleneksel el sanatlarını yansıtan ve kadın istihdamına yönelik açılan kursu simgeleyen el sanatı ürününü Bakan Günay'a takdim etti. Trabzon Devlet Tiyatrosu'nca Deli Dumrul adlı oyun sergilendi. Katılanlar tiyatro oyununu beğeniyle izledi.
 

iha
Yayın Tarihi : 1 Nisan 2009 Çarşamba 14:58:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?