4
Mayıs
2024
Cumartesi
SAMSUN

Bakan otapark açtı

BAKAN DEMİR OTOPARK AÇTI

Bayındırlık ve İskan Bakanı Mustafa Demir, otopark açışına katıldı ve ilin artık yeni yatırımlarla potansiyelini yakalamaya başladığını söyledi.

AK Parti il binasındaki toplantının ardından Barış Bulvarı üzerinde işadamı Vahap Çelik'in yaklaşık 10 milyon dolar bedelle yapımını tamamladığı, 8 katlı, 800 araçlık otoparkın açılışı Bayındırlık ve İskan Bakanı Mustafa Demir, Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, Baro Başkanı Nejat Anıl, AK Parti İl Başkanı Adem Güney ve çok sayıda vatandaşın katılımıyla gerçekleştirildi.

Samsun'un Karadeniz'in en büyük şehri olduğunu, lokomotif şehir konumunda olduğunu belirten Bayındırlık ve İskan Bakanı Mustafa Demir, ilin geçmişte potansiyelini kullanamadığına dikkat çekti.

"Samsun artık potansiyeli yakalamaya başladı" diyen Bakan Demir, "Yatırımlar gün geçtikçe artıyor. Eskiden potansiyelini kullanamayan bir Samsun vardı. Şimdi potansiyelini en iyi şekilde kullanmaya başladı. Otopark ihyacı bilinen bir gerçekti. Bu yatırım önemli bir ihtiyacı karşılayacak. Tersane yapımı tamamlanıyor, uluslararası kongre ve kültür merkezi inşaatı, kapalı spor salonu inşaatı da başlıyor" dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, kentte önemli bir otopark ihtiyacının bulunduğunu kaydetti. Yılmaz, "Cumhuriyet Meydanı'ndaki otoparkın kapasitesini artıyoruz. Eski TEKEL binalarının bulunduğu alanda 550 araçlık 3 katlı otopark yapıyoruz. Ayrıca eski adliye binasını yıkarak orayı da otopark yapacağız" diye konuştu. Kurdelenin kesilmesini ardından otopark gezildi.

BAKAN DEMİR OTOPARK AÇTI
İHA
Yayın Tarihi : 31 Temmuz 2010 Cumartesi 16:10:05
Güncelleme :31 Temmuz 2010 Cumartesi 16:26:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?