6
Mayıs
2024
Pazertesi
SAMSUN

Bakan Özak:Gerçek Atatürkçü biziz

Bayındırlık ve İskan Bakanı Faruk Nafız Özak ile Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Samsun'un Terme İlçesi'ndeki tersane açılışında yaptıkları konuşmalarda, icraatlarıyla Atatürk'ün çağdaş medeniyetler seviyesi hedefine koştuklarını anlattı.

Bakan Özak, “Türk parasından 6 sıfır atarsanız, oradaki Atatürk resmine en büyük saygıyı gösterirsiniz. İşte gerçek Atatürkçülük budur. Atatürkçüler ve Atatürkçü geçinenler var. Gerçek Atatürkçü biziz” dedi. Bakan Yıldırım ise “Türkiye'yi çağdaş medeniyet seviyesine ulaştırmak için ahdettik. Sizlerin destekleriyle durmadan yorulmadan yolumuza devam ediyoruz” diye konuştu. 2 bakanın konuşma yaptığı platformun üzerine asılan Atatürk'ün portresinin bulunduğu bez afişteki yırtıkların yamalarla kapatıldığı dikkati çekti.

Ankara'dan karayoluyla dün Samsun'un Havza İlçesi'ne gelen ve geceyi burada geçiren Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, bu sabah Terme İlçesi'ne geçti. Bakan Yıldırım'a Ankara'dan karayoluyla gelen Bayındırlık ve İskan Bakanı Faruk Özak da katıldı. 2 bakan, Terme'de yapımına 14 ay önce başlanan Terme Tersanesi'nin açılış törenine katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan tören sırasında bakanlara Terme pidesi ikram edildi. Bu sırada kalabalık içinden sıyrılarak bakanların yanına gelen 6 yaşındaki Murat Uysal, ilgi odağı oldu. İki bakanın yanına oturan küçük çocuk, pide yiyip meyve suyu içti. 

Ardından kürsüye çıkan Bakan Özak, konuşma yaptı. Bakan Özak, “Parayı iyi kullanan, halkın dertleriyle dertlenerek, halka hizmet hakka hizmet ifadesini şiar ederek Atatürk'ün ‘Millete efendilik olmaz hizmet olur’ ifadesini hayata geçirerek inanılmaz rekorlara imza attık. Bir yıl önce bu boş araziyi gören gerçek Atatürkçüdür. Gerçek Atatürkçülük, gayri safi milli hasılayı, istihdamı arttırmak, enflasyonu düşürmektir. Merkez Bankası'ndaki rezervi 26 milyar dolardan 74 milyar dolara çıkarmaktır” dedi.

‘ATATÜRKÇÜ GEÇİNENLER VAR’

Mustafa Kemal Atatürk'ün ‘muassır medeniyetler seviyesine ulaşma hedefini’ hatırlatan Bakan Faruk Nafız Özak, sözlerini şöyle sürdürdü:

“115 bin derslik yaparsanız, okulları bilgisayar laboratuvarı ile donatırsanız, sınıfları 60- 70 kişilikten 30 kişiliklere düşürürseniz, araştırma geliştirmeye 1 milyar dolardan fazla koyarsanız, muassır medeniyetler seviyesine ulaşırsınız. Gerçek Atatürkçülük böyle olur. Yolu, suyu, elektriği olmayan köylü nasıl milletin efendisi olacak. 4.3 milyar YTL KÖYDES'e yatırım yaparsanız, elektrik, yol ve suyu kalmayan köy olursa köylü milletin efendisi olur. Türk parasından 6 sıfır atarsanız, oradaki Atatürk resmine en büyük saygıyı gösterirsiniz. İşte gerçek Atatürkçülük budur. Atatürkçü geçinenler var. Gerçek Atatürkçü biziz. Hizmet yapacaksınız, yavrularınızın geleceğini hazırlayacaksınız. Biz iktidara geldiğimiz de geminin her tarafı su alıyordu. Şimdi her türlü fırtınaya dayanabilecek, çok sağlam bir kaptanımız var.”

BAKAN YILDIRIM: BAŞBAKAN KAPTAN, BİZ TAYFALARIZ

Bakan Özak'tan sonra konuşma yapan Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım ise tersanenin bölgeye aş ve iş imkanı sağlayacağını söyledi. Tersanenin şimdiden 8 bin 500 grostonluk 5 gemi siparişi aldığını belirten Bakan Yıldırım, “Bugün Samsun'da şenlik ve bayram var. 30 yıllık hayaller gerçekleşiyor. Biraz önce bakan arkadaşım Faruk Özak, hizmetin ne demek olduğunu anlattı. Atatürkçülüğü anlattı. Bakanım, reformları söylerken dikkatli olacaksın. Bu ülkede reform yapmak suç olabilir. Kaptan köşkünde başbakanımız var. Bizler onun etrafında tayfalarız. Türkiye'yi çağdaş medeniyete ulaştırmak için ahdettik” diye konuştu.

Bakan Yıldırım, 5 yıl içerisinde Türkiye'nin gemi inşaasında 23'üncü sıradan 5'inciliğe yükseldiğini belirterek, “Türkiye'nin bağımsızlık meşalesi Samsun'dan yakıldı. Burası her türlü hizmete layık. Bu yıl iddialı bir programımız var. Gördüğünüz gibi tek gündemimiz halka hizmet. İhtiyaçları görmekten başka ne gündemimiz olabilir. Atatürk çağdaş uygarlık hedefini gösterirken, ‘çalışmak, çalışmak’ diyor. ‘Enerjiyi boşa harcayın’ demiyor. Bu gayretle çalışmalarımızı sürdürüyoruz” diye konuştu.

Öte yandan iki bakanın konuşma yaptığı platformun üzerinde, Türk bayrağı ile Atatürk ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın portrelerinin bulunduğu bez afişler dalgalandı. Atatürk'ün portresinin bulunduğu bez afişin, Atatürk'ün alnı ve göğsüne ve omzuna denk gelen bölümlerindeki yırtıkların yamayla kapatılmış olması dikkati çekti.

Konuşmaların ardından Terme Tersanesi'nin açılış kurdelesini kesen bakanlar Özak ve Yıldırım, daha sonra Ayvacık İlçesi'nde bulunan Suat Uğurlu Baraj Gölü üzerine yapılacak olan Eynel Köprüsünün temel atma törenine de katıldı.

hürriyet
Yayın Tarihi : 13 Nisan 2008 Pazar 15:19:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?