6
Mayıs
2024
Pazertesi
SAMSUN

Bakan Özak'tan anlamlı bağış

Bayındırlık ve İskan Bakanı Faruk Nafiz Özak tarafından Türkiye Sakatlar Derneği Samsun Şubesi'ne bağışlanan 3 adet akülü tekerlekli sandalye, valiliğin katkılarıyla ihtiyaç sahiplerine verildi.


Bakan Özak'ın bağışladığı tekerlekli sandalyeler, Samsun Valiliği öncülüğünde Sakatlar Derneği Samsun Şubesi'nde düzenlenen törenle yeni sahiplerine verildi. Törene Vali Hasan Basri Güzeloğlu, Sakatlar Derneği Samsun Şube Başkanı Yakup Beyazer ve çok sayıda dernek üyesi katıldı. Akülü tekerlekli sandalyeleri ihtiyaç sahiplerine teslim eden Güzeloğlu, özellikle tekerlekli sandalye alan 13 yaşındaki Çiçek Sarısoy ile yakından ilgilendi.
Daha sonra bir konuşma yapan Vali Güzeloğlu, Bakan Özak'ın anlamlı bir davranış örneği gösterdiğini söyledi. Akülü tekerlekli sandalyelerin ihtiyaç sahiplerinin yaşamlarını kolaylaştıracağını belirten Güzeloğlu, "Maddi anlamda imkanı olan insanların bu tür bağışları yapmaları gerekmektedir" dedi.


Sakatlar Derneği Samsun Şube Başkanı Yakup Beyazer ise, yapılan bağıştan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Bakan Özak ve Güzeloğlu'na teşekkür etti.
Öte yandan Vali Güzeloğlu, Türkiye'de ilk kez Samsun Valiliği ve Sakatlar Derneği Samsun Şubesi'nce açılan ekolojik oyuncak atölyesini de gezdi. Engellilerin istihdamının sağlanacağı proje kapsamında kurulan atölyede, insan sağlığını etkilemeyen ekolojik oyuncak üretimi yapılıyor. Yeni tasarlanan oyuncakların yapımının bitmesinin ardından Türkiye'de birçok ilden sipariş alındığı belirtildi. Proje kapsamında 15 kişi istihdam edilirken, sayının her geçen gün artacağı kaydedildi.

iha
Yayın Tarihi : 7 Ekim 2008 Salı 12:46:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?