6
Mayıs
2024
Pazertesi
SAMSUN

Bakan Şahin'e göre, 'büyüme hızı'

Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin, AK Parti'ye açılan kapatması davası yüzünden Türkiye'nin 2. çeyrekte büyüme hızının 1.9'a gerilediğini söyledi.


Adalet Sarayı açılışı için Samsun'un Çarşamba ilçesine giden Bakan Şahin, AK Parti Çarşamba İlçe Başkanlığı'nı ziyaret etti. AK Parti Samsun Milletvekilleri Suat Kılıç, Fatih Öztürk ve Mustafa Demir, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, AK Parti İl Başkanı Ali Akyüz ve Çarşamba Belediye Başkanı Hüseyin Dündar'ın da katıldığı ziyarette İlçe Başkanı Ahmet Yılmaz, parti çalışmaları hakkında Bakan'a bilgi verdi.


Bakan Şahin burada partililere hitaben yaptığı konuşmada, Türkiye'nin büyüme hızının gerilemesine değindi. Yıllar sonra Türkiye'nin yaşadığı istikrarın, AK Parti hakkında açılan bir dava ile kafalarda soru işareti bıraktığını anlatan Bakan Şahin, bu dava nedeniyle yatırımcının, "Piyasada acaba ne oluyor, istikrar ortamı mı gidecek, yarın ne olacak?" sorularını sorduğunu ifade etti.

Türkiye'nin büyüme hızının 2008 yılının 2. çeyreğinde 1.9'a indiğini hatırlatan Adalet Bakanı Şahin, "Bu, partimiz hakkında açılan davanın sonucudur bana göre. Ya da en etkin sebeplerinden bir tanesidir. Demek ki her şey huzurlu ve istikralı ortamda gelişiyor, serpiliyor. Onun için siyasi istikrar son derece önemli. Şimdi işte yargı bir karar verdi. AK Parti yola devam ediyor. Ben inanıyorum ki inşallah 3. ve 4. çeyrekte Türkiye, alıştığımız büyüme rakamlarını yakalayacaktır. Çünkü Türkiye'nin büyümeye, gelişmeye ihtiyacı var. Türkiye şu an bölgesinde ve dünyada sözü dinlenen ülke konumuna gelmiştir" diye konuştu.

İha
Yayın Tarihi : 13 Eylül 2008 Cumartesi 16:26:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?