6
Mayıs
2024
Pazertesi
SAMSUN

Bakan Yazıcı'dan burs açıklaması

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Hayati Yazıcı, CHP'nin, belediyelere öğrencilere verme imkanı tanıyan yasayı Anayasa Mahkemesi'ne götürüp iptal ettirdiğini belirterek, "Türkiye'de bu tür konular oturup tartışmalıdır" dedi.


Samsun'da ziyaret ve incelemelerini sürdüren Bakan Hayati Yazıcı, sırasıyla Vali Hasan Basri Güzeloğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Vakıflar Bölge Müdürlüğü, AK Parti İlkadım Başkanlığı, Gümrük ve Muhafaza Başmüdürlüğü'nü ziyaret etti. Büyükşehir Belediyesi ziyaretinde açıklamalarda bulunan Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Hayati Yazıcı, belediyelerin öğrencilere verdiği bursun CHP'nin Anayasa Mahkemesi'ne başvurarak iptal ettirdiğini söyledi. Türkiye'de bu tür konuların oturulup tartışılması gerektiğini dile getiren Yazıcı, "AK Parti iktidarı olarak milletimizin sesi soluğu olmaya devam edeceğiz. Bu kapsamda Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma (SYDV) Genel Müdürlüğü'ne bu hafta içinde toplam 130 milyon YTL'lik tutar aktarılacak. İl ve ilçelerin nüfus kriterleri, sosyal gelişmişlik kriterleri dikkate almak suretiyle ne kadar pay düşüyorsa göndereceğiz. Yasanın öngördüğü çerçeve içerisinde kimlere nasıl erişeceğini SYDV mütevelli heyetleri takdir edecek" dedi.


Hükümetin kentsel dönüşüm çalışmalarına büyük önem verdiğini belirten Hayati Yazıcı, AK Parti iktidarı döneminde şehirlerde yapılan kentsel dönüşümde çok büyük aşama kaydettiklerini belirtti. Belediyeler Kanunu çıkartmak suretiyle belediyelerinin gelirlerini artırdıklarına dikkat çeken Bakan Hayati Yazıcı, "Bu kapsamda belediyeler maddi açıdan rahatlayacak. Özellikle bu sene çıkardığımız ve ana muhalefet partisinin Anayasa Mahkemesi'ne taşıdığı 2 binin üzerindeki belediyelerin kaldırılmasına dönük düzenlemedir. Bazı arkadaşlarımız, düzenleme dolayısıyla belediye statüsünü kaybedecekler. Ama fonksiyon icra edemeyen sadece cari giderleri karşılamak için İller Bankası'ndan alınan kaynaklarla yetinebilen bir belediyenin varlığı kabul edilemez bir durumdur. Türkiye'de bu anlamda gerçek büyük zemine oturtmuş, cesaretle yapılmış bir düzenlemedir" şeklinde konuştu.
Bakan Yazıcı, Büyükşehir Belediyesi'nden Vakıflar Bölge Müdürlüğü'ne yürüme giderken esnafla bir süre sohbet etti.

iha
Yayın Tarihi : 22 Kasım 2008 Cumartesi 15:43:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?