6
Mayıs
2024
Pazertesi
SAMSUN

Bakır işletmesinde facia: 5 ölü

Samsun'da Eti Bakır İşletmesi'nde amonyak tankı kapağının çökmesi sonucu ilk belirlemelere göre 5 işçi öldü, 11 işçi yaralandı.

 

Tekkeköy ilçesi Sanayi Mahallesi Selyeri mevkisinde Eti Bakır'a ait işletmede, amonyak tankının kapağında yapım çalışması devam ederken meydana gelen çökmede, ilk belirlemelere göre enkaz altında kalan 5 işçi olay yerinde hayatını kaybetti.

 

Samsun Vali Vekili Hasan Özhan, AA muhabirine yaptığı açıklamada şunları kaydetti: ''Yaklaşık 300 ton ağırlığındaki kapağın monte edilirken düşmesi sonucu 5 kişi öldü, 1'i ağır 11 yaralımız var. Kapak altında 4 ya da 5 işçi olduğu tahmin ediliyor. Kapağı kaldırma çalışmaları sürüyor.''

Bu arada, olay yerine hava ambulansı ile eğitimli arama kurtarma ekipleri sevk edildi.

-7 kişi gözaltında, 3 kişi aranıyor-

Samsun Cumhuriyet Başsavcısı Ali Yeldan, amonyak tankı kapağının çökmesi sonucu 5 kişinin öldüğü, 11 kişinin de yaralandığı Eti Bakır Samsun İşletmesi'ndeki olaya ilişkin 7 kişinin gözaltına alındığını, 3 kişinin de arandığını söyledi.

Yeldan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, aralarında Eti Bakır Samsun İşletme Müdürü, yapılan çalışmanın ihalesini alan taşeron firmanın yetkilisi, kontrol görevlisi ve vinç operatörünün de bulunduğu 7 kişinin gözaltına alındığını, 3 kişi hakkında da yakalama kararı çıkarıldığını kaydetti.

Olay sonrası işçi sağlığı ve iş güvenliği uzmanlarından oluşan 4 kişilik heyet oluşturulduğunu dile getiren Yeldan, ''Olay yerinde tespit ve incelemeler yapıldı. Yaralılarla birlikte 46 işçi ve vefat eden işçilerin yakınlarının beyanları alınıyor'' dedi.

-Kimlikleri belirlendi-

Samsun'daki Eti Bakır İşletmesi'nde amonyak tankı kapağının çökmesi sonucu hayatını kaybeden 5 kişi ile yaralanan 11 kişinin kimlikleri belirlendi.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, olayda hayatını kaybedenlerin Fatih Açıkel, Sadık Kuruçay, Hüsamettin Taşsümer, Hüseyin Bayrak ve Güven Demirer olduğu tespit edildi.

Cesetlerin, Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldığı bildirildi. Olayda yaralanan ve Samsun'daki çeşitli hastanelerde tedavi altına alınan yaralıların ise Ali Başkaya, Yüksel Demir, Ali Bayraktar, Erdinç Demirer, Şükrü Demirer, Engin Gür, Mehmet Çomat, Mustafa Eren, Tayfun Mumcu, Hakan Temiz ve Fevzi Taştümer olduğu belirlendi.

 

AA
Yayın Tarihi : 22 Kasım 2012 Perşembe 16:00:32
Güncelleme :22 Kasım 2012 Perşembe 23:57:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?