4
Mayıs
2024
Cumartesi
SAMSUN

Balık bol, fiyatlar el yakıyor

TEZGAHLARDA BALIK BOL, FİYATLAR EL YAKIYOR

Karadeniz'de balık bol miktarda çıkmasına rağmen balıkçılara uygulanan kota nedeniyle fiyatlar geçen seneye göre ikiye katladı.

Karadeniz'de geçen yıl gibi bol miktarda deniz balığı çıkmasına rağmen tezgahlarda fiyatlar alım gücünü zorluyor.

Balıkçılar en düşük ücretten vatandaşların balık yemesi için satış yapmaya çalışırken, balık halinden fiyatlarının yüksek çıkışı, tezgahlara yüksek rakamlarla satış şeklinde yansıyor. Geçen sene bu zamanlarda 10 TL olan barbun 20 TL, 8 TL olan çinekop 15 TL, 15 TL olan deniz levreği 20 TL, 20 TL olan deniz çuprası 25, 20 olan kalkan 50 TL, 3 TL olan tirsi 5 TL, 5 TL olan sargan 10 TL, 1.5 TL olan hamsi 5 TL'den satışa sunuluyor.

Karadeniz Balıkçılık'tan Ercan Kutbay, balıkçılara uygulanan kota nedeniyle balıkların az miktarda tutulduğunu, belirli oranlarda tezgahlara verildiği için fiyatlarında yükseldiğini söyledi. Geçen sene balık fiyatlarının düşük olduğunu bu sene daha pahalıya vatandaşların balık yediğini belirten Kutbay, fiyatların zaman içerisinde düşeceğini tahmin ettiklerini kaydetti. Bu arada, eylül ekim aylarında tezgahlarda yer alan palamut ise ocak ayında Karadeniz'de çıkmaya başladı.

İHA
Yayın Tarihi : 14 Ocak 2010 Perşembe 18:07:03
Güncelleme :14 Ocak 2010 Perşembe 18:24:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?