2
Mayıs
2024
Perşembe
SAMSUN

Balık çiftlikleri protesto edildi

BALIK ÇİFTLİKLERİ PROTESTO EDİLDİ

Samsun'un Yakakent ilçesinde balık çiftliklerinin kurulmasına karşı protesto mitingi yapıldı.

Cumhuriyet Meydanı'nda gerçekleştirilen "Balık Çiftliklerinin Oluşturacağı Tehlikeleri Biliyor Musunuz, Zararları ile Neden Mücadele Etmeliyiz, Yakakent Kafes Çöplüğü Olmasın" adlı mitingde balık çiftlikleri protesto edildi.

Siyasi partiler, sivil toplum örgütleri, balıkçı esnafı ve vatandaşların ortak talepleriyle oluşturulan "Balık Çiftliklerinin Zararlarıyla Mücadele Ortak Çalışma Kurulu"nca düzenlenen mitingde, balık çiftliklerine karşı tepkiler dile getirildi.

Yakakent Doğa Deniz ve Amatör Balıkçılık Derneği Başkan Yardımcısı Gültekin Şahin, yaptığı basın açıklamasında, "Ege'de, Akdeniz'de yaşanmış felaketin ilçemizde yaşanmasını istemiyoruz. Yakakent'te havuzları istemiyoruz, ekmeğimize el sürdürmeyiz, avlanma özgürlüğümüzü kısıtlatamayız. Yakakent Kafes çöplüğü olmasın, bu yanlıştan dönülsün, Yakakent'in geleceği yok edilmesin" dedi.

Balık Çiftliklerinin Zararlarıyla Mücadele Ortak Çalışma Kurulu Sözcüsü Hüseyin Alpegemen ise, balık çitliği havuzlarına engel olmak için hukuksal süreci de işlettiklerini söyledi. Alpegemen şunları kaydetti:

"Uzunca zamandır Türkiye kamuoyunun gündemini meşgul eden balık çiftlikleri tehdidi şu an kapımızın önüne dayanmış, Akdenizlilerin, Egelilerin sağlığını, geleceğini tehdit ettiği gibi bizimkini de tehdit etmektedir. Maalesef yasal boşluklar ve mevzuat eksikliklerini çok iyi değerlendiren bu tehdit, kafeste balık üretim tesisleri, her insanın doğuştan kazandığı en tabii hakkı olan sağlık ve temiz çevrede yaşam hakkını açgözlülükle, sorumsuz ve düşüncesizce elimizden almaya çalışmaktadır."

Göstericiler, konuşmalardan sonra Yakakent Cumhuriyet Meydanı'ndan davul-zurna eşliğinde 3 kilometre yol katederek Yakakent Limanı'na geldi. Göstericiler burada da konuşmalar yaptılar ve balık çiftliklerini "Balık çiftliklerine değil, turizme yatırım istiyoruz, kirletilmiş yarınlar istemiyoruz, deniz babadan miras değil, torunlarımıza emanet" sloganları ile protesto ettiler.

Samsun, Bafra, Alaçam'dan gelen göstericiler, halaylar çektikten sonra dağıldılar. Mitingde herhangi bir olay yaşanmazken, çevik kuvvet ekipleri geniş güvenlik önlemi aldı.

BALIK ÇİFTLİKLERİ PROTESTO EDİLDİ
BALIK ÇİFTLİKLERİ PROTESTO EDİLDİ
BALIK ÇİFTLİKLERİ PROTESTO EDİLDİ
BALIK ÇİFTLİKLERİ PROTESTO EDİLDİ
İHA
Yayın Tarihi : 15 Kasım 2009 Pazar 19:06:01
Güncelleme :16 Kasım 2009 Pazartesi 08:12:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?