6
Mayıs
2024
Pazertesi
SAMSUN

Balık ölümleri bizim suçumuz değil

Çarşamba Şeker Fabrikası Müdürü Şahin Ucuzal, Yeşilırmak'taki balık ölümlerinin kendi fabrikalarından kaynaklanmadığını savundu.


İl Çevre ve Orman Müdürlüğü tarafından, ''Su Kirliliği Kontrolü Yönetmeliği standartlarını sağlamadığı" gerekçesiyle 27 bin YTL idari para cezası kesilen ve balık ölümlerine yol açtığı iddia edilen Çarşamba Şeker Fabrikası'ndan konuyla ilgili açıklama geldi. Konuya ilişkin açıklama yapan Şeker Fabrikası Müdürü Şahin Ucuzal, "Bu basit bir ithamdan öteye gitmeyen olaydır. Şeker Fabrikamız, bu ilçeye büyük maddi girdi sağlayan bir fabrikadır. Yıllardan beridir bu ilçede balık ölümleri oluyor. Her yıl fabrikamız hizmete girdiği andan itibaren laboratuarımızda günübirlik ve hatta anlık testler yapılıyor. Bu testler, atıklarımızda zararlı maddenin olup olmamasının ve ırmak yatağındaki balık ve diğer yaşayan canlıların ölümlerine neden olmaması için gerçekleştirilmektedir" dedi.


Geçen yıl da aynı senaryonun sahnelendiğini ileri süren Ucuzal, şunları söyledi:
"Yeşilırmak yatağına sadece pancar yıkama havuzumuzdaki sulardan çıkan atıklar bırakılmaktadır ve bunda da çamur bulunmaktadır. Çevreye zarar vermemesi adına havuzlar yaparak, suyun burada dinlendirilmesini sağlıyor ve daha sonra ırmak yatağına bırakıyoruz. Bıraktığımız suda balıkların yaşaması gereken oksijen miktarı ayarlanarak, temiz su bırakılmasını sağlıyoruz. Her balık ölümlerinde bizlerin sorumlu tutulması veya bizlerin kabahatli gösterilmeye çalışılması bu ilçeye, bizlere ve Çarşambalılara karşı
yapılan bir talihsizliktir. Konunun daha detaylı olarak araştırılması gerekmektedir."

İha
Yayın Tarihi : 12 Kasım 2008 Çarşamba 14:09:36
Güncelleme :12 Kasım 2008 Çarşamba 14:32:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?