6
Mayıs
2024
Pazertesi
SAMSUN

Balıkçı umutsuz değil

Karadeniz'de havaların soğumasıyla birlikte balık tezgahlarında bolluk yaşanmaya başladı ama istenilen düzeyde değil.

1 Eylül'de av yasağının sona ermesinin ardından balıkçılar 'Vira Bismillah' diyerek denize açılırken, havaların sıcak seyretmesi beklentileri karşılayamadı. Eylül ayı ile Ekim ayı başında balıkta istenilen bolluk alınamazken, ekim ortalarında havaların soğumasıyla birlikte hareketlenme yaşandı.

Hamsinin de tezgahlarda yer almasının ardından hem balıkçıların hem de balık severlerin yüzü fiyatta ve balık bolluğuyla güldü. Kış şartlarını etkisini daha da göstermesinin ardından daha çok bolluk yaşanacağını belirten Samsun Balık Satış Merkezi'ndeki balıkçılar, vatandaşların ucuza balık tüketiminin yakın olduğunu dile getirdi.

Sezondan umutlu olduklarını belirten Mustafa Çabuk, balık tezgahlarının şenlendiğini, kış şartlarının daha da etkisini göstermesiyle bolluk yaşanacağını kaydetti.

Ufuk Yıldırım ise kış şartlarının geç gelmesinin kendilerini olumsuz etkilediğini, yavaş yavaş satışların normale dönmeye başladığını ifade etti. Bu arada tezgahlardaki balık fiyatları şöyle: "Hamsi 5 YTL, barbun 7 YTL, çinekop 10 YTL, mezgit 5 YTL, istavrit 5 YTL, kefal 7 YTL, çupra 10 YTL, levrek 12 YTL, kalkan 10 YTL , palamut 4-18 YTL (tane)."

iha
Yayın Tarihi : 18 Ekim 2008 Cumartesi 14:30:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?