6
Mayıs
2024
Pazertesi
SAMSUN

Balıkçılara yer tahsisi tartışma çıkardı

Samsun Büyükşehir Belediyesi Meclis toplantısında görüşülen balıkçılara yer tahsisi konusu tartışmalara yol açtı.


Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz'ın yerine Yavuz Yılmaz’ın vekillik ettiği meclis toplantısında bazı gündem maddeleri tartışmalara neden oldu. 38. gündem maddesinde Atakum ilçesi Atakum Mahallesi'nde ticaret ve turistik tesis alanının, yapılaşma koşullu ticaret alanı kullanımına dönüştürülmesiyle ilgili gündem maddesi okundu. Komisyonca uygun görülen gündem maddesinin oylanması öncesinde CHP Grup Başkan Vekili Cemal Ulusoy, değişikliğin uygulama imar planı ve nazım imar planına aykırı oyduğunu, bütünlüğü bozacağını iddia etti. İtiraza rağmen madde oy çokluğuyla kabul edildi.


Samsun'daki balıkçılara yer tahsisiyle ilgili 47. gündem maddesi de itirazlara yol açtı. Amatör balıkçı barınakları konulu gündem maddesinde, Samsun Büyükşehir Belediyesi Amatör Balıkçı Barınakları Uygulama Yönetmeliği'nin sonuçlandırılarak çalışma izni verilmesi görüşüldü. Eski Bafra Garajı'nın bulunduğu alana yapılan balık satış noktalarına tahsisleri kapsayan uygulamaya, AK Parti’li Meclis Üyesi Mustafa Topal itiraz etti. Listede amatör balıkçı sertifikası olmayan, bu sektörle ilişkisi bulunmayan kişilerin isimlerinin olduğunu ileri süren Topal, tahsisin eskiye dönük amatör balıkçı sertifikası olan kişileri kapsamasını, tahsislerin ise encümene devredilmesini talep etti.

Tahsislerin kısıtlı tutulduğunu ve haksızlık olacağına dikkat çeken Topal, konun yeniden değerlendirilmesini istedi. CHP Grup Başkan Vekili Cemal Ulusoy da maddenin komisyonda bekletilmesini talep etti. Tartışmalar üzerine Kutlukent Belediye Başkanı Hayati Tekin de meclis üyelerinin konuyu tam kavrayamadığını ve komisyonda yeniden görüşülmesini istedi. Talepler oylanarak oy çokluğuyla reddedildi.

Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Emin Kazım Şen, yönetmelikte çeşitli uygulamaların olacağını, yerlerin kısıtlı olduğunu, maddenin olduğu gibi kabulünü önerdiklerini söyledi. Mustafa Topal, kısıtlı yer gerekçesinin hazırlanan listede balıkçı sertifikası olmayanların da isminin olmasıyla çeliştiğini vurguladı. Samsun'da 3 balıkçı derneğinin olduğu ve 2'sinin üyelerine tahsis konusunun gündemde olduğu da dile getirildi. 2 kez oylanan madde, oy çokluğuyla kabul edildi.

İha
Yayın Tarihi : 17 Ekim 2008 Cuma 18:04:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?