3
Mayıs
2024
Cuma
SAMSUN

Balkan Türkleri buluşuyor

BALKAN TÜRKLERİ 15 OCAK'TA EDİRNE'DE BULUŞUYOR

Balkan Türkleri 15 Ocak 2011 tarihinde Edirne'de düzenlenecek olan "Balkanlar'da Türkçe'nin Eğitimi 2011 Edirne Buluşması Bilgi Şöleni"nde bir araya gelecek.

Balkan Türkleri Konfederasyonu Genel Başkan Vekili İzzet Altuntaş ve Balkan Türkleri Federasyon Yönetim Kurulu Üyesi Sezai Onaran Bafra Balkan Türkleri Derneği'ni ziyaret ederek Dernek Başkanı Memduh Aksu ile bir görüşme gerçekleştirdi.

Ziyaret hakkında bir açıklama yapan Balkan Türkleri Konfederasyonu Genel Başkan Vekili İzzet Altuntaş, "Balkan Türkleri Konfederasyonu tarafından düzenlenecek olan, 'Balkanlar'da Türkçe'nin Eğitimi Bilgi Şöleni' için 15 Ocak 2011 tarihinde Edirne'de buluşacağız. Bu şölene Romanya, Kosova, Batı Trakya ve Makedonya'daki Türk Öğretmen Dernek Başkanları konuşmacı olarak katılacak" dedi.

"Ülkemizde çift dilli bir eğitimin tartışıldığı bir ortamda yüzyıllardır Balkanlar'da Türkçe dilini ve eğitimini, dinini kaybetmeden yaşayan Türkler bugün AB'nin kıskacında" diyen Altuntaş, "Bizlere insan haklarından, demokrasiden ve özgürlükten bahsedip, yol gösterenlerin orada yaşayan kardeşlerimize bugün hangi gözle baktıkları bellidir. Ve bu uygulanan baskılar ve zulümler canlı olarak gelen öğretmen dernek başkanları tarafından canlı olarak birinci ağızdan duyurulacaktır" şeklinde konuştu.

Bafra Balkan Türklerinin de konfederasyonun üyesi olduğunu belirten Altuntaş, "Bafra Balkan Türkleri Derneği Başkanı Memduh Aksu ve yönetimini hem bilgilendirmek hem de Edirne'de ki şölene davet etmek için bir ziyarette bulunduk" ifadelerini kullandı.

Bafra Balkan Türkleri Dernek Başkanı Memduh Aksu ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti belirterek, "15 Ocak tarihinde Edirne'de şölende tüm Balkan Türkleri el ele, gönül gönül'e olmak için orada olacağız" dedi.

BALKAN TÜRKLERİ 15 OCAK'TA EDİRNE'DE BULUŞUYOR
İHA
Yayın Tarihi : 11 Ocak 2011 Salı 17:43:05
Güncelleme :11 Ocak 2011 Salı 18:08:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?