6
Mayıs
2024
Pazertesi
SAMSUN

Balkan Türkleri Derneği'ne yeni bina

Samsun Balkan Türkleri Derneği'nin satın aldığı yeni hizmet binası törenle hizmete girdi.


Samsun 19 Mayıs Mahallesi Ağabali Caddesi üzerinde bulunan dernek binasının açılışına Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, AK Parti Samsun Milletvekili Mustafa Demir, CHP Samsun Milletvekili Suat Binici, ilçe ve belde belediye başkanları, oda ve dernek başkanlarının yanı sıra, çok sayıda dernek üyesi katıldı. Törende ilk olarak saygı duruşunda bulunuldu, ardından İstiklal Marşı okundu.


Açılış konuşmasını yapan Dernek Başkanı Cihat Yılmaz, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'yla aynı gün dernek binasını açmalarından dolayı mutlu olduğunu söyledi.
Cumhuriyet Bayramı'nın Balkan Türklerinde özel bir yeri olduğunu belirten Yılmaz, "Büyüklerimiz çok yakın zaman kadar bayramı davul-zurna ile Cumhuriyet Meydanı'nda kutlamışlar. Bu güzel gelenek bazı ilçelerimizde hala devam ediyor" dedi. Yılmaz, konuşmasında Balkan Türkleri'nin yaptığı etkinlikler ve çalışmalar hakkında bilgi verdi.


Ardından konuşan Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, bu kadar yoğun katılımlı bir dernek açılışı görmediğin ve bundan da son derece memnun olduğunu ifade etti.
Kurdele kesilerek yapılan açılışın ardından katılanlara kokteyl verildi. Dernek binasının 217 metrekare genişliğinde ve salon ile birlikte 6 odadan oluştuğu belirtildi.

İha
Yayın Tarihi : 29 Ekim 2008 Çarşamba 19:03:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?