2
Mayıs
2024
Perşembe
SAMSUN

Balkan Türkleri pilav gününde buluştu

Samsun Balkan Türkleri Kültür Haberleşme ve Dayanışma Derneği tarafından düzenlenen '11. Geleneksel Etli Kazan Pilav Günü', Asarağaç Piknik Alanı'nda gerçekleştirildi.

Etkinliğe Tekkeköy Kaymakamı Ali Candan, AK Parti Samsun Milletvekili Fatih Öztürk, Tekkeköy Belediye Başkanı Hayati Tekin, İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, Balkan Türkleri Konfederasyonu Genel Başkan Vekili İzzet Altuntaş, çeşitli parti ile sendika temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Birliklerini haykırmak ve örflerini yaşatmak için bir araya geldiklerini dile getiren Samsun Balkan Türkleri Kültür Haberleşme ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Cihat Yılmaz, Türkiye ve Balkanlar'da sosyokültürel etkinlikler düzenlediklerini söyledi.

Pilav gününe her yıl katıldığını dile getiren Milletvekili Fatih Öztürk ise, "Bu yıl hava şartlarına maruz kalmış olabiliriz, sayımız az ama, önemli olanda sayı ve hava şartları değil. Sayılar gelip geçer ama nitelikler değişmez. Bu niteliklerin kıymetini bilmek gerekir. İnşallah önümüzdeki yıllarda binlerce insanımızın katılımıyla yaparız" dedi.

Ardından tüm vatandaşlara etli pilav dağıtıldı. Davul-zurna eşliğiyle folklor gösterisi ve yerel sanatçıların seslendirdiği Rumeli havaları katılanlarca beğeniyle izlendi. '11. Geleneksel Etli Kazan Pilav Günü'nde havanın kapalı olmasıyla birlikte zaman zaman yağan yağmur, şenliği olumsuz etkiledi. Birçok vatandaş, yağmurdan dolayı şenlikten erken ayrılmak zorunda kaldı.
 

İHA
Yayın Tarihi : 14 Haziran 2009 Pazar 17:34:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?