3
Mayıs
2024
Cuma
SAMSUN

Balkan Türkleri'nden birlik çağrısı

Samsun Balkan Türkleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı İzzet Altuntaş, Türk milletinin her zamankinden daha fazla birlik ve beraberliğe ihtiyacı olduğunu belirterek, "Elele vermeli, kenetlenmeliyiz" dedi.

Dernek binasında, Defterdar Yalçın Özçer, Tekel Başmüdürü Yakup Akmaz, PTT Başmüdürü Birol Ergün, belde belediye başkanları, mahalle ve köy muhtarlarıyla vatandaşların katıldığı bayramlaşma töreninde birlik ve beraberlik mesajları veren Başkan Altuntaş, Balkan Türkleri’nin Atatürk ilke ve inkılaplarının takipçisi olduğunu söyledi.

Yunanistan ve Bulgaristan’daki Türk milletvekili ve dernek başkanlarının mesajlarının da okunduğu törende, "Türküm" diyen herkesin dünden daha fazla dayanışmaya girmesi gerektiğine işaret eden Altuntaş, "Bayramlar kardeşliğin pekiştiği zamanlardır. Bu kardeşliğimizi, birlik ve beraberliğimizi özellikle ülkemize yönelen saldırılar karşısında arttırmalı, dünyanın hangi ülkesinde olursa olsun Türklere yardım eli uzatılmalıdır" diye konuştu.

Bu arada, derneğin Samsun’un Bafra İlçesi’ne şube açacağı ve Edirne’de kurulan federasyonun olağan kongresi çalışmalarının sürdüğü öğrenildi.

İLYAS GÜN-SAMSUN (İHA)
Yayın Tarihi : 26 Kasım 2003 Çarşamba 00:00:13
Güncelleme :13 Ocak 2004 Salı 13:18:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?