2
Mayıs
2024
Perşembe
SAMSUN

'Baltalı' cinayet davası

Samsun'da karısıyla birlikte olduğunu iddia ettiği arkadaşını baltayla öldürdükten sonra 10 parçaya bölüp 5 ayrı poşet içinde ırmağa attığı ileri sürülen şahıs ile eşinin yargılanmasına devam edildi.


Samsun 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada, karısıyla birlikte yakaladığını iddia ettiği arkadaşını evinde baltayla 10 parçaya bölerek 5 ayrı poşet içinde ırmağa attığı iddiasıyla tutuklanan Engin P. (37) ile cinayet delillerini sakladığı için hakkında dava açılan 2 çocuk annesi Reyha P.'nin (30) yargılanmasına devam edildi. Öldürülen evli 3 çocuk babası Sebahattin Y.'nin ırmağa atılan cesedinin 4 parçasına ulaşılırken, geçen zaman içinde 6 parçasının kayıp olduğu ve bulunamadığı öğrenildi.

Reyha P.'nin avukatı Harun Uyanıkoğlu, müvekkilinin cinayet olayına karışmadığını belirterek, tutuklu kaldığı süreyi göz önünde bulundurularak tahliyesini talep etti. Müdahil avukatı Ata Giritli ise Reyha P.'nin cinayet olayına iştirak ettiğini iddia etti. Avukat Giritli, "Cinayetin işlendiği evde ölen şahıs, sanık Engin P. ve Reyha P.'nin kan izlerine rastlandı. Evde cinayet öncesi boğuşmalar ve yaralanmalar yaşanmış. Bu da Reyha P.'nin cinayete iştirak ettiğini gözler önüne serdi" dedi.


Duruşmada dinlenen tanıklar, Reyha P.'nin cinayet sabahı kendilerinden çuval ve siyah poşet istediklerini ileri sürdü. Reyha P.'nin söz konusu çuval ve poşetlere cesedin parçalarını koyduğu ve eşiyle birlikte ırmağa attıkları iddia edildi. Duruşma tanıkların dinlenmesi için ertelendi.

İha
Yayın Tarihi : 2 Eylül 2009 Çarşamba 19:16:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?