2
Mayıs
2024
Perşembe
SAMSUN

Baltalı cinayete 15 yıl hapis

BALTALI CİNAYETE 15 YIL HAPİS

Samsun'da baltalı saldırıya uğrayan bir kişinin öldürülmesi olayıyla ilgili yargılanan bir kişi, 15 yıl 1 ay 12 gün hapis cezasına çarptırıldı.

Merkeze bağlı Gölalan köyünde yaklaşık 8 ay önce meydana gelen olayda, tarlalarından geçen su borusunun patlatılması sonucu, aralarında husumet bulunan ve yolunu kesenleri jandarmaya ihbar ederek şikayetçi olan İsmet Bayraker (38) baltalı saldırıya uğrayarak hayatını kaybetmiş, olayla ilgili olarak Cemil K. (33), babası Salih K.(71) ile amcasının oğlu Hamit E. (28) tutuklanmıştı.

Samsun 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde bugün görülen davada, Cemil K., babası Salih K. ve Hamit E., ölümle biten kavgaya karışan maktulün kardeşi Zeki B. ve yeğeni Yılmaz B.'nin yargılanması sona erdi.

Mahkeme heyeti, baltalı cinayet zanlısı Salih K.'yi İsmet Bayraker'i öldürmek suçundan 15 yıl, Yılmaz B.'yi de yaralamaya teşebbüs suçundan 1 ay 12 gün hapis cezasına çarptırdı. Salih K. ile Hamit E.'nin ise öldürme olayına karışmak suçundan yeterli ve inandırıcı delil bulunmadığından beraatlerine karar verildi. Cemil K., Yılmaz B.'yi ölümle tehdit etmek suçundan 1 yıl 8 ay hapis, Hamit E. ise Zeki B.'yi silahta tehdit suçundan 1 yıl 8 ay, Yılmaz B.'yi tehdit etmek suçundan da 5 ay hapis cezasına

çarptırıldı.Yılmaz B. beraat ederken, Zeki B. ise silahla tehdit suçundan 2 yıl 1 ay hapis cezasına çarptırıldı. Ayrıca, Zeki B.'ye, Salih K.'yi yaralama konusunda nefsi müdafaada bulunduğu için ceza verilmedi. Tutuklu olarak yargılanan Cemil K. ve Hamit E.'nin tutuklu halleri göz önünde bulundurularak kararla birlikte tahliyelerine karar verildi.

İHA
Yayın Tarihi : 20 Kasım 2009 Cuma 13:57:04
Güncelleme :20 Kasım 2009 Cuma 14:20:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?