2
Mayıs
2024
Perşembe
SAMSUN

Baltalı cinayetin davası başladı

Samsun'da baltalı saldırıya uğrayan bir kişinin öldürülmesi olayıyla ilgili tutuklanan 3 kişinin yargılanmasına başlandı.


Samsun 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada, İsmet Bayraker' in (38), baltalı saldırıya uğrayarak öldürülmesine ilişkin yaklaşık 3 ay önce tutuklanan Cemil K.(33), babası Salih K.(71) ve Hamit E.(28), ölümle biten kavgaya karışan maktulün kardeşi Zeki B. ve yeğeni Yılmaz B.'nin yargılanmasına başlandı. Cemil K., "Ölen İsmet ile mahkemelik olduk. Mahkemeden dönünce Hamit ile birlikte babasının yanına gittik.

Geceydi ve ben tüfekle çıktım. Çay ocağının önünde bunlar vardı. Ben oradan geçtim. Bana bir şey demediler. Tüfek sesi duydum. Geri geldim. Hamit ile bunlar kavga ediyorlardı. Babamda yerde yatıyordu. Babamı kimin vurduğunu bilmiyorum. Ben kavgayı ayırmaya çalıştım. Elimde tüfek vardı. İstesem Zeki'yi ve Yılmaz'ı da vururdum" dedi.


Hamit E., "Amcamın evine gittik. Korktuğum için beni yakın olduğundan eve götürmesini istedim. Minibüsün yanına yaklaştığımda İsmet ve Zeki arabadan indiler. Yolumuzu kestiler. Tüfeği yüzüme dayadılar. Ben elimden yere bastırdım. Amcam yerde bağırıyordu. İsmet kaçmaya başladı. Bana vurmak isterken ona vurmuş olabilirler" diye konuştu.


Salih K. ise, "Ben evdeydim. Cemil ile yeğenim Hamit ifadeden geldi. Köye geldik. İsmet ve Zeki tüfekle arabadan indiler. Çay ocağının önünde kavga çıktı. Balta bendeydi. Zeki Tüfekle elime vurdu. Balta düştü. Bu kez Zeki kafama tüfekle vurdu. Beni hastaneye götürdüler. Baltalı Hamit E. almıştı" şeklinde konuştu.


Duruşma ertelendi. Merkeze bağlı Gölalan köyünde yaklaşık 3 ay önce meydana gelen olayda, tarlalarında geçen su borusunun patlatılması sonucu aralarında husumet bulunan ve yolunu kesenleri jandarmaya ihbar ederek şikayetçi olan İsmet Bayraker, baltalı saldırıya uğrayarak hayatını kaybetmiş, olayla ilgili Cemil K., babası Salih K. ile amcasının oğlu Hamit E., tutuklanmıştı.

İha
Yayın Tarihi : 10 Haziran 2009 Çarşamba 21:07:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?