2
Mayıs
2024
Perşembe
SAMSUN

Baltalı dehşet davası devam ediyor

Samsun'da, karısıyla yatakta yakaladığını iddia ettiği arkadaşını baltayla öldürdükten sonra 10 parçaya bölüp 5 ayrı poşet içinde ırmağa attığı ileri sürülen şahıs ile karısının yargılanmasına devam edildi.


Samsun 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada, karısıyla birlikte yakaladığını iddia ettiği arkadaşını evinde baltayla 10 parçaya bölerek 5 ayrı poşet içinde ırmağa attığı iddiasıyla tutuklanan Engin P. (37) ile cinayet delillerini sakladığı için hakkında dava açılan 2 çocuk annesi Reyha P.'nin (30) yargılanmasına devam edildi.


Öldürülen evli 3 çocuk babası Sebahattin Y.'nin ırmağa atılan cesedin 4 parçasına ulaşıldığını, ancak 6 parçasının kayıp olduğu belirtildi. Müdahil avukatı Ata Giritli, olay yerinde elde edilen kan örneklerinden bazılarının Reyha P.'ye ait olduğunu ileri sürerek, söz konusu kadının da cinayete yardım ettiğini iddia etti. Avukat Giritli, "Öldürülen Sebahattin Y. ile Reyha P. arasında bir ilişki gözüküyor. Ölen şahıs Reyha P.'ye kendi telefon hattını vermiş. Birlikte konuşmaları için aralarında özel hatları
vardı. Sebahattin Y. öldürüldükten sonra kendisine ait Reyha P. de bulunan telefon başka bir telefona yönlendirilmiş durumda. Bu olayda üçüncü bir kişi daha var. Telefon kayıtlarından bu kişinin tespit edilmesi gerekiyor" dedi.


Reyha P. ise Sebahattin Y.'nin kendisine telefon hattı verdiğini, aralarındaki konuşmanın bu hattan yapıldığını doğruladı. Avukatı Harun Uyanıkoğlu genç kadının tahliyesini talep ederken, mahkeme heyeti Reyha P. ile Engin P.'nin tutukluluk hallerinin devamına karar vererek, duruşmayı erteledi.


Olay, Fevzi Çakmak Mahallesi'nde 16 Mart 2008 tarihinde meydana gelen olayda Denizli'de inşaatlarda çalışan Engin P., Samsun'a izine gelmiş, Engin P.'nin eşi ve çocukları için de arkadaşı Sebahattin Y. (43) Samsun'da kendilerine ev tutmuştu. Sebahattin Y., dost hayatı yaşadığı iddia edilen Engin P.'nin eşinin evinde kalmaya başlamış, Engin P., iki çocuk annesi eşi Reyha P. ve Sebahattin Y., olay gecesi birlikte içki içmişti. Gece saat 01.00 sıralarında uyandığında eşini Sebahattin Y.'nin yatağında görenEngin P., uyumakta olan şahsa odun kesmede kullandığı baltayla saldırmış, Engin P., balta ile boynuna vurarak öldürdüğü Sebahattin Y.'nin cesedini evinin tuvaletinde parçalara ayırarak 5 ayrı poşette koymuş, arkadaşının ceset parçalarını ve olayda kullandığı baltayı Mert Irmağı'na atmıştı. Evli ve 3 çocuk babası Sebahattin Y.'nin kaybolması üzerine yapılan araştırma sonucu suçlarını itiraf eden Engin P. ve eşi Reyha P. tutuklanmıştı. Engin P. hakkında, 'canavarca hisle kasten adam öldürmek' suçundan, eşi Reyha P. hakkında da 'suç delilini gizlemek' suçundan dava açılmıştı.

iha
Yayın Tarihi : 15 Ocak 2009 Perşembe 16:11:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?