6
Mayıs
2024
Pazertesi
SAMSUN

Baltalı dehşet zanlıları sorguda

Samsun'da, karısıyla yatakta birlikte yakaladığı arkadaşını baltayla öldürdükten sonra evinin tuvaletinde parçalara bölüp 5 ayrı poşet içinde ırmağa attığı ileri sürülen şahıs ile karısının polisteki sorgulamaları devam ediyor. Irmakta 2 gündür yapılan arama çalışmalarına rağmen ceset bulunamadı.

Olay, Fevzi Çakmak Mahallesi'nde 4 gün önce gece saat 01:00 sıralarında meydana geldi.

İddiaya göre, Denizli'de inşaatlarda çalışan Engin P. (36), Samsun'a izine geldi. Engin P.'nin eşi ve çocukları için arkadaşı Sebahattin Y. ( 43) Samsun'da kendilerine ev tuttu. Sebahattin Y., dost hayatı yaşadığı iddia edilen Engin P.'nin eşinin evinde 2 gündür kalmaya başladı.

Engin P., 2 çocuk annesi eşi Reyha P. (29) ve Sebahattin Y., olay gecesi birlikte içki içti. Gece saat 01:00 sıralarında uyandığında eşini Sebahattin Yener'in yatağında gören Engin P., uyumakta olan Yener'e odun kesmede kullandığı baltayla saldırdı.

Engin P., balta ile boynuna vurarak öldürdüğü Sebahattin Y.'nin cesedini evinin tuvaletine götürdü. Evde uyumakta olan 11 ve 8 yaşındaki kızı ve oğlunun olayı görmemesi için odalarının kapısını kilitleyen Engin P., Sebahattin Y.'nin cesedini tuvalette parçalara ayırdı.

Engin P., daha sonra 5 ayrı poşetin içine koyduğu arkadaşının cesedinin parçalarını ve olayda kullandığı baltayı eşi Reyha P. ile birlikte Mert Irmağı'na attı. Evli ve 3 çocuk babası Sebahattin Y.'nin kayıp olması üzerine ailesi durumu polise ve jandarmaya haber verdi.

Kayıp şahsı ırmakta arama çalışmaları sürüyor. Ölen şahsın bir yakını polise Sebahattin Y.'nin Engin P.'nin evinde olabileceğini ihbar etti. İlyasköy Polis Merkezi ekipleri, dün Engin P. ve eşi Reyha P.'yi yakalayınca karı koca suçlarını itiraf etti.

Engin P., Sebahattin Y.'yi karısıyla yakaladığı için baltayla öldürdüğünü, evinin tuvaletinde parçaladığını ve ırmağa attığını söyledi. Samsun Emniyet Müdürlüğü Deniz Limanı Sualtı Gurup Amirliği'ne bağlı Kurbağa Adamlar, dün ve bugün cesedin atıldığı iddia edilen Mert Irmağı'nda arama çalışması yaptı. Irmağı karış karış, adım adım dolaşan dalgıç polislerin ceset arama çalışmaları devam ediyor.

Samsun Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Bürosu'nda sorgulanan Engin P. ve eşi Reyha P. için savcı tarafından ceset bulunmadığı için 24 saat daha ek gözaltı süresi verildi. Bugün Adli Tabiplik'e sevk edilerek sağlık kontrolünden geçirilen Engin P. ve Reyha P., tekrar Samsun Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. Polis, cinayetin işlendiği evde yaptığı aramada kanlı süpürge ve evin kapılarında kan lekeleri tespit etti.

.
Yayın Tarihi : 19 Mart 2008 Çarşamba 18:08:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?