6
Mayıs
2024
Pazertesi
SAMSUN

Baltalı katil yeniden yagılanıyor

Samsun'da annesini baltayla öldürdüğü iddiasıyla yarı akıllı olduğu için 20 yıl 10 ay hapis cezasına çarptırılan şahıs yeniden yargılanmaya başlandı.


Merkeze bağlı Elmaçukur köyünde yaklaşık 3 yıl önce meydana gelen olayda, annesi Fatma Öztürk'ü (81) baltayla başına vurarak öldürdüğü iddiasıyla tutuklanan Hüseyin Öztürk (50), 2 yıl önce yargılandığı samsun 2. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından önce ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı.

Ardından da mahkeme heyeti İstanbul Adli Tıp Kurumu'nun yarı akıllı olduğuna dair verdiği rapor doğrultusunda bu cezayı Türk Ceza Kanunu'nun 32/2 maddesi gereği 20 yıl 10 aya indirdi. Yargıtay 1. Ceza Dairesi, daha önce Hüseyin Öztürk için Samsun Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi'nin akli dengesi yerinde olmadığını dair verdiği raporu dikkate alarak kararı bozdu ve Hüseyin Öztürk'ün TCK'nın 32/1 maddesine göre yeniden yargılanmasını istedi. Bugün yeniden yargılanan Hüseyin Öztürk, Yargıtay'ın bozma kararı okunduğu sırada mahkeme başkanının, "Daha önce Adli Tıp Kurumu yarı akıllı olduğuna dair rapor verdi. Biz bu rapor doğrultusunda sana 20 yıl 10 ay hapis cezası vermiştik. Ancak, Yargıtay, senin akli dengenin yerinde olmadığı kanaatine vararak cezai ehliyetinin olmadığını ileri sürdü. Seni yeniden Adli Tıp Kurumu'na sevk edeceğiz" sözleri üzerine tutuklu sanık Hüseyin Öztürk, "Ben tam akıllıyım. Akıllı olmasaydım bu dünyaya gelmezdim" cevabını verdi.


Yeniden İstanbul Adli Tıp Kurumu'na sevk edilmesine karar verilen Hüseyin Öztürk'ün akıllı çıkılması halinde ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına, yarı akıllı çıkması halinde ise yine 20 yıl 10 ay hapis cezasına, akli dengesi yerinde olmadığı tespit edilmesi halinde ise Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi'nde tedavi olması şartı ile hapis cezası verilmeyeceği belirtildi. Duruşma ileri bir tarihe ertelendi.

iha
Yayın Tarihi : 18 Eylül 2008 Perşembe 20:56:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
rasim yılmaz IP: 88.252.251.xxx Tarih : 5.01.2009 17:42:24

bu nasıl adalet bu nasıl duzen aklı dengesı bozuk o kadar ınsan dolasıyorkı ulkemızde yasamak bıle mucıze demekkı yetkılılerın buna en kısa surede cozum bulması gerekıyor ya degılse ben delıyım dıyen herkes herkesı oldurur