6
Mayıs
2024
Pazertesi
SAMSUN

Bandırma İskelesi

Samsun Büyükşehir Belediyesi'nin ‘Protokol Yolu’ çalışması kapsamında yapımını sürdürdüğü Bandırma İskelesi’nin 19 Mayıs kutlamalarına yetiştirilmeye çalışıldığı belirtildi.


Sahil Solu'nda Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün Kurtuluş Mücadelesi'ni başlatmak için Samsun'a ayak bastığı noktayı Protokol Yolu ve müze ile tören alanı olarak projelendirilen Büyükşehir Belediyesi, çalışmalarını hızla sürdürüyor.

Deniz kısmına 8 metre genişliğinde 45 metre uzunluğunda iskele yapımını için dolgu çalışmaları tamamlandı. Deniz içerisinde Bandırma Vapuru şeklinde platform yapımına başlayan Büyükşehir Belediyesi, platform için fore kazık işlemlerini tamamladı.

Platformun oluşturulması için beton zeminlerinin yerleştirme işlemine geçen ekipler, bu işleminde tamamlanmasının ardından ahşap döşeme yaparak ana hatları oluşturacak. Bandırma Vapuru ile Samsun'a gelen Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün ve 18 silah arkadaşının heykellerinin de yer alacağı platform, 19 Mayıs kutlamalarına yetiştirilmeye çalışılıyor. Platform, 45 metre genişliğinde 10 metre uzunluğunda olacak.


Yine aynı proje çalışması kapsamında 400 metre uzunluğunda 45 metre genişliğinde protokol bağlantı yolu yapımı tamamlanıyor. Protokol Yolu düzenlemelerinde ise seramik, rölyef ve heykeller, tasarlanmış olan proje kapsamında iskele ve yol güzergahına monte edilecek.

iha
Yayın Tarihi : 29 Şubat 2008 Cuma 14:12:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Mert Işık IP: 88.230.254.xxx Tarih : 3.03.2008 21:56:15

Çok güzel inşallah dedikleri gibi mayıs ayına kadar bitirirler.Daha erken bitirselerdi daha iyi olurdu.Mesela nisan ayında felan.