5
Mayıs
2024
Pazar
SAMSUN

Bandırma Plajı yaza hazırlanıyor

Samsun'da, Bandırma Plajı çalışmasıyla müze ve sahil aynı projede buluşturuluyor.

Doğu Park'ta Bandırma Müzesi çevre düzenlemesinin tamamlanmasının ardından Bandırma Plajı yapımı Büyükşehir Belediyesi tarafından sürdürülüyor. 2008 yılı yazında tamamlanacak çalışmalarda Bandırma Gemisi konseptiyle uyumu sağlamak için plaj sahasında bulunan inşaat molozları temizlenerek sahil kumsalı ortaya çıkarıldı.

Plaj dış çevre duvarı yapımı çalışmaları sürdürülürken, deniz dalgalarına karşı küçük mendirek inşa edildi. Plaj içerisinde yer alan ve güneşlenme amacıyla oluşturulan platformların betonlama kaplamalarına başlandı. Plaj içerisinde yürüyüş yolu oluşturuldu, duş, tuvalet ve soyunma birimlerinin kaba inşaatı tamamlandı.

Karavan konaklama otoparkı, vitamin bar kafe, soyunma kabinleri yapımına başlanacak. Ayrıca, plaj içerisinde 40x70 metre ebatlarında bir ada ve adanın içinde bir yüzme havuzu projelendirilmiş, bunun yapım çalışmalarına devam ediliyor. Büyükşehir Belediyesi'nce hızlı bir çalışma yürütülürken, sahil için kamyonlarla kum getirildi. Bandırma Gemisi'nin denizle bütünleştiği projede, suya yansıyan gemi görünümüyle etkiliyor.

iha
Yayın Tarihi : 10 Mart 2008 Pazartesi 17:54:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?