5
Mayıs
2024
Pazar
SAMSUN

Baraj Gölüne 10 milyon YTL'lik köprü

Samsun'un Ayvacık İlçesi'ndeki Suat Uğurlu Baraj Gölü üzerinde 25-30 yıldır yapılması beklenen Eynel Köprüsü'nün fizibilitesini İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) öğretim üyelerinin hazırlayacağı belirtildi. 

KÖYDES Projesi kapsamında halkı ulaşım sıkıntısından kurtaracak ve bu yıl 2 milyon 500 bin YTL ödeneği gönderilen köprünün yapılacağı yeri ve nasıl yapılacağını tespit etmek üzere Samsun'a gelen İTÜ öğretim üyeleri Prof. Dr. Melike Altan, Prof. Dr. Nesrin Yardımcı ve Doç. Dr. Tuğrul Özkan, Samsun Valisi Hasan Basri Güzeloğlu'nu ziyaret etti. 

Baraj Gölü üzerinde 350 metre uzunluğunda yapılacak köprünün büyük bir proje olduğunu kaydeden İl Özel İdaresi Sekreteri Aslan Karanfil, "Valimizin isteği doğrultusunda İTÜ'den teknik danışmanlık hizmeti alıyoruz. Köprü baraj gölünün hangi noktaları arasında yapılacak, maliyeti ne olur, askılı sistem mi yoksa geleneksel sistem mi uygulanacak? Bunların fizibilitesi çıkarılacak. Projenin 2.5 milyon YTL ödeneği var" dedi. 

Teknik uzmanlar, projenin askılı sistem olursa uluslararası firmaların da devreye girebileceğini ve keşif bedelinin 8-10 milyon YTL'yi bulabileceğini kaydetti. 

Suat Uğurlu Hidroelektrik Santrali yapıldıktan sonra oluşan baraj gölü, Ayvacık İlçesi'ni ikiye ayırmıştı. Vatandaşlar, çocuklarını okula göndermekte ve ulaşımla bağlantılı diğer işlerinde yaşadıkları sıkıntılardan dolayı her iktidara "İki yakamızı birleştirin" diye yakınmalarda bulunuyor. İlçenin karşı yakasında yaklaşık 7 bin vatandaşın yaşadığı öğrenildi. Göl üzerinde halen feribotla ulaşım sağlanırken, geçen yıl köprü için 500 bin YTL ayrılması, köprünün 2 milyon YTL'ye mal olacağının söylenmesi, bu yıl 2 milyon 500 bin YTL ödenek gönderilmesi ve köprünün 8-10 milyon YTL'ye mal olacağının tahmin edilmesi, ancak kesin rakamın İTÜ heyetinin incelemesinden sonra belirleneceğinin dile getirilmesi dikkat çekti.
İHA
Yayın Tarihi : 29 Ağustos 2006 Salı 14:29:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?