5
Mayıs
2024
Pazar
SAMSUN

Baro'da avukat eylemi

Ahmet GürelSamsun Baro Başkanlığı tarafından, son yıllarda avukatlara yönelik saldırıların artması üzerine bir günlük davalara girmeme kararı alındı. Ancak, bazı avukatların bu kararı uygulamadığı dikkat çekti. 

Samsun Barosu Başkanı Av. Ahmet Gürel, Türkiye Barolar Birliği'nin aldığı karar doğrultusunda Samsun Barosu olarak avukatların bir günlük davalara girmeyerek eylem kararı aldıklarını açıkladı. Samsun Barosu'nda basın açıklamasında bulunan Av. Ahmet Gürel, son 6 yıl içinde 8'i ölümle sonuçlanan 19 saldırıya uğradıklarını hatırlatarak, "Son olarak Beyoğlu Adliyesi bahçesinde meslektaşımız Av. Aydın Şahin katledilmiştir. Hepimizin içini kanatan bu menfur saldırıyı nefretle kınıyoruz. Hukuk kurumlarından olan Danıştay 2. Dairesi'ne yapılan saldırıyı da nefretle kınıyoruz. Akan her damla kandan, yitip giden her candan başta ülkeyi yönetenler olmak üzere hepimiz sorumluyuz" dedi. 

Samsun Barosu'nun bir günlük davalara girmeme eylemi kararı olmasına rağmen bazı avukatların duruşmalara girerek davalarını takip etmeleri dikkat çekerken, davalara girmeyen avukatların ise eylemlerinden dolayı mahkemeye yazılı dilekçe vererek mazeretlerini bildirdikleri öğrenildi.
.
Yayın Tarihi : 16 Haziran 2006 Cuma 14:54:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?