6
Mayıs
2024
Pazertesi
SAMSUN

Baro'dan kadınlara destek

Samsun Barosu Kadın Hakları Komisyonu Başkanı Birgül Bilgin, toplumsal yapının şekillenmesinde belirleyici rol oynayan kadınların sosyal statüsünün değiştirilmesi gerektiğini belirtti.


Samsun Barosu Kadın Hakları Komisyonu'nca, 'Kadınlara Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele ve Dayanışma Günü' sebebiyle açıklama yapıldı. Baro Başkanlığı binasında yapılan açıklamaya Kadın Hakları Komisyonu Başkanı Birgül Bilgin ve komisyon üyeleri katıldı.


Dünyanın birçok ülkesinde olduğu gibi Türkiye'de kadınların fiziksel, cinsel, sözlü, duygusal ve ekonomik yönden şiddete maruz kaldığını dile getiren Bilgin, diğer yandan ise kadınların ekonomik faaliyetlerinin geleneksel engellerle kısıtlandığını öne sürdü.

Toplumsal yapının şekillenmesinde belirleyici rol oynayan kadınların sosyal statüsünün değiştirilmesi gerektiğine değinen Birgül Bilgin, "Kadının insan hakları, töresel ve yargısal kurallarla ihlal edilmeye devam edildikçe şiddet eğilimli ve hastalıklı bir toplum olmaktan kurtulamayız. Kadınlara yönelik her türlü şiddet eylemlerinin sorumlularının yargılanması ve önleyici tedbirler alınması cinsiyet ayrımcı politikalar, yasalar ve uygulamalarının kaldırılması gerekir" dedi

İha
Yayın Tarihi : 25 Kasım 2008 Salı 14:46:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?