2
Mayıs
2024
Perşembe
SAMSUN

Başarı Üniversitesi YÖK'te

Samsun'u Karadeniz'in iki üniversiteli tek kenti yapacak Başarı Vakfı Üniversitesi'nin kuruluş dosyası YÖK'e teslim edildi.


Kurucu heyetle birlikte Ankara'da dosyayı YÖK Başkanı Yusuf Ziya Özcan'a teslim eden Samsun Milletvekili Suat Kılıç, "Samsun'un ikinci bir üniversiteye kavuşması hayal ötesi hayalimdi, emeği geçenlere teşekkür ederim" dedi. Gerekli incelemelerin ardından kararı vereceklerini söyleyen YÖK Başkanı Özcan da Samsun'un birden fazla üniversiteyi taşıyabilecek kapasitede olduğunu kaydetti.


Samsun Başarı Vakfı'nın kuruluş dosyasını Mütevelli Heyeti Başkanı Prof. Dr. Yunus Bekdemir, Vakıf Başkanı Ahmet Giritli ile birlikte Yüksek Öğretim Kurulu'na götüren Samsun Milletvekili Suat Kılıç, "Bu büyük adım Samsun kentinin başarısıdır" dedi. Kılıç'ın açıklaması şöyle:
"19 Mayıs Üniversitesi gibi köklü bir geleneğe sahip olan Samsun'un ikinci bir üniversiteye kavuşması hayal ötesi hayalimdi. Gelinen nokta Samsun kentinin başarısıdır. Yıllar içinde nereden nereye geldiğimizin göstergesidir. Atılan her adım, her büyük proje Samsun'un dinamizmine yapılan katkıdır. Bu büyük adımla birlikte Samsun, Karadeniz Bölgesi'nin iki üniversiteli tek kenti oluyor. Bu tablo hepimizin göğsünü kabartan bir gurur tablosudur. En kısa zamanda temeli atılacak, birkaç yıl içinde öğrenci
alımına başlayacaktır. Emeği geçen herkese sonsuz teşekkürler ediyoruz. Her aşamada, her adımda bu gibi büyük hamlelerin sahibi ve destekçisi olacağız."
YÖK Başkanı Yusuf Ziya Özcan da dosyanın tesliminin ardından gereken değerlendirmelerin YÖK bünyesinde yapılarak karara varılacağını açıkladı. Samsun'un ikinci bir üniversiteye kaldıracak güç ve kapasitede olduğunu kaydeden Özcan, atılan her yeni adımla birlikte devlet üniversitelerinin yanında vakıf üniversiteciliğinin de gelişeceğini kaydetti. Başarı Vakfı heyetine öneri ve değerlendirmelerde bulunan Özcan, mesleki eğitime ağırlık verilmesini, yurt dışındaki üniversitelerle de bilgi ve teknoloji
paylaşımına girilmesini tavsiye etti.
Başarı Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Prof. Dr. Yunus Bekdemir de şu değerlendirmeyi yaptı:
"Samsun'a ikinci üniversiteyi kazandırma çabası içinde olmanın onurunu taşıyoruz. Bu hamle Samsun'u birkaç adım daha ileriye taşıyacak. Attığımız her adımda Ondokuz Mayıs Üniversitesi ile Samsun'a kazandırılan bilgi birikimi ve tecrübelerden yararlanmanın gayreti içinde olacağız."

iha
Yayın Tarihi : 1 Temmuz 2009 Çarşamba 14:20:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?