4
Mayıs
2024
Cumartesi
SAMSUN

Başbakan ERDOĞAN Samsun'da

 
BAŞBAKAN ERDOĞAN SAMSUN'DA...
Başbakan ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Biz kimiz ya, biz emanetçiyiz, emaneti siz verdiniz, sizin için çalışacağız" diyerek, 3 Y olarak tabir ettiği yolsuzluk, yoksulluk ve yasaklarla sonuna kadar uğraşacaklarını ve ülkenin kaynaklarını halka aktarmaya devam edeceklerini söyledi.
"Ak Eller Ak İller Mitingi"nin Samsun durağında, sırasıyla Samsun İl Başkanı Fuat Köktaş, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı ve AK Parti Büyükşehir Belediye Başkan adayı Yusuf Ziya Yılmaz ile Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler tarafından karşılandı. Daha sonra karla karışık yağmur altında şemsiyenin kapatılmasını isteyerek Samsunlular'a hitabeden Başbakan Recep Tayyip Erdoğan lehinde, "Bu ülke seninle gurur duyuyor" sloganıyla tezahurat yapıldı.
Türkiye'yi muasır medeniyetler seviyesine çıkarmak için azim ve inançla yürüdüklerini ve bunu başaracaklarını belirten ve halkla sohbet ederek konuşan Başbakan Erdoğan, 3 Kasım öncesi ve sonrasını karşılaştırdı. Başbakan Erdoğan, "Türkiye'de bir gecede yüzde 8 bin 500, 5 bin, bin 500 faiz ödeniyordu. 3 Kasım'da devletin borçlanma faizi yüzde 69'du. Şimdi yüzde 24. Nereden nereye. Bu aradaki faizi millet veriyordu. Bu milletimin cebine döndü. Enflasyon indi. 'Yolsuzluk, yoksulluk, yasaklar' dediğimiz 3Y ile bir mücadelemiz var. Bu mücadele sonuna kadar sürecek. Bu kış mevsiminde Türkiye genelinde 1 milyon 500 bin aileye 800 bin ton kömür gönderildi. 15 Eylül'de tüm ilköğretim okullarında yavrularımız kitaplarını ücretsiz sırasında buldu. Bu yıl üniversite öğrencilerimize burs olarak 60 milyonu 90 milyon liraya, öğrenci sayısını da 600 binden 800 bine çıkardık. Bunları yapmamızın tek sebebi, 'Bu ülkede ne kadar kaynak oluşturursak bu kaynağı milletimize döndüreceğiz' inanç ve düşüncesidir. Bu kaynaklar sizin. Ama bugüne kadar emin ellerde, ak ellerde değildi. Şimdi sahibini buldu ve kaynaklar sizin oldu" dedi.
Şu anda yolsuzluk yapan hortumcuların bağırdığını, can çekiştiğini, artık işin sahiplerinin işin başında olduğunu ve yolsuzlukla mücadelenin süreceğini, tüyü bitmemiş yetimin hakkını yedirmeyeceklerini, eğitim ve sağlıkta reformlarını süreceğini vurgulayan Başbakan Erdoğan, meslek liselerinin adedini arttıracaklarını ve bilgisayar teknolojisi için ara elemanlar yetiştirileceğini ifade etti.
Eğitimde fırsat eşitliğinin gereği neyse yapılacağını, SSK'da ayakta tedavi gören hastaların ilacını serbest eczanelerden alabileceğini, bunların zor olmadığını açıklayan Başbakan Erdoğan, Bağ-Kur'luların sorunlarının da giderileceğini kaydetti. 2 önemli hedeflerinden birinin 2004'e yetişmezse 2005'e yetiştirilecek olan aile hekimliği olduğuna değinen Erdoğan, "Her ailenin bu ülkede doktoru olacak. Bu ahım şahım bir olay değil aslında. Fakat bizde bugüne kadar bunlar önemsenip gerekli adımlar atılmamış. Niye hortumculara kim kaynak aktaracak kardeşim? Şimdi hortumcuya değil halkıma gelecek. Bu kaynakların sahibi vergiyi primini veren vatandaş. öyleyse sahibine gidecek" diye konuştu.
"Biz kimiz ya? Biz emanetçiyiz" diyerek konuşmasına tezahüratlar arasında devam eden Başbakan Erdoğan, "Siz bizi göreve getirdiniz, biz geldik, bugün varız, yarın yokuz. Bizim amacımız şu gök kubbede hoş bir seda bırakmak. Bırakabilirsek ne mutlu bize, onun için uğraşıyoruz" temennisinde bulundu.
Bugün açılışı yapılan 35 kilometrelik Samsun-19 Mayıs arası duble yol sayesinde trafik kazalarının önüne geçileceğine işaret eden Başbakan Erdoğan, Samsun'un doğalgaz, raylı sistem, tersane yapımı, bin konutluk proje, atık su arıtma tesisi projelerine sahip çıkacaklarını açıkladı. Erdoğan, "Elele vererek en kısa zamanda bu işleri yapacak ve temellerini atacağız. 100 bin toplu konuttan bin tanesi Samsun'a yapılacak. Samsun altyapısı, sosyal yapılarıyla örnek olacak. Bu konutları yüzde 10 ila 25 peşin, 10 yıl vade, 12 ayda teslim alacaksınız. İçine oturup kira öder gibi taksit ödeyeceksin" şeklinde konuştu.
Samsunla ilgili müjdeleri, "Kıskananlar çatlasın" diye kesilince Erdoğan, "Çatlamasın. Bize onların oyları da lazım. Onlardan da oy alacağız. Ancak, biz aşırı sağ ve aşırı soldan oy istemiyoruz. Ama merkeze yakın olanlar bizimdir, onlar bize gelsin" çağrısında bulundu.
Önceki yönetimlerin her kalemde zam yaptığını hatırlatarak, "Bizden önceki yönetimlerin soyadı zamdı" diyen Başbakan Erdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü:
"Biz temel ihtiyaç maddelerinin dışında bir kaç kalemde zam yaptık. Seçim öncesi sadece akaryakıta zam yaptık. Mecburuz da yaptık. Bırakın zammı biz çiftçimize, 2003 yılında Samsunlu çiftçilerimize 56 trilyon lira destekleme ödemesi yaptık. Bunun dışında sadece çiftçilerimizin 41 trilyon devlete borcu vardı. Bu borcu 16 trilyona indirdik ki üretim gücü yeniden artsın. Çiftçilerimize yine 37 trilyon destekleme yapacağız. KOBİ'lere gerekli destekler veriliyor. En önemlisi esnaflar kepenklerini indiriyordu. 400 bin esnaf indirmişti. Yüzde 56 faiz ödüyorlardı. Biz bu faizi önce yüzde 30'a, sonra yüzde 25'e indirdik. Niye? Çünkü esnafımızın dayanma gücü olsun, istihdam imkanı olsun. E daha ne yapalım? Gücümüz bu kadarına yetiyor. Halkımızı asla faize, enflasyona ezdirmeyeceğiz. Seçime 22 gün kaldı. İşi hiç gevşetip rehavete kapılmayalım. Biz halkımızın çok büyük desteğini istiyoruz. Niye? Halkımızın büyük teveccühü bizim sorumluluğumuzu arttırıyor, mecburiyetimizi arttırıyor. Çağdaş Türkiye işi bizim işimiz. Biz dertliyiz be... Biz bu millete aşığız be, sevdalıyız. Yani hani dağları delen Ferhat neyse inan biz oyuz. Ama siz de Şirinsiniz Şirin."
Erdoğan, daha sonra "Belediyeleri Ak ellere teslim edelim" diyerek AK Parti adaylarına oy istedi.
Yayın Tarihi : 25 Mart 2004 Perşembe 14:27:24
Güncelleme :29 Temmuz 2004 Perşembe 15:52:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
EBRU GÖREN IP: 78.163.225.xxx Tarih : 29.08.2008 18:45:31

Merhaba ben Çorum HİTİT ÜNİVERSİTESİ nde işletme okuyorum. 2.sınıf öğrencisiyim. Babam 2002 yılında vefat etti. 2 kardeşiz kardeşimde lise öğrencisi. samsunda yaşıyoruz. Burs imkanlarınızdan yararlanmak istiyorum. Bu konuda bana yardımcı olursanız çok sevinirim. Gereğini bilgilerinize arz ederim. Saygılarımla.