2
Mayıs
2024
Perşembe
SAMSUN

Başhekimden 'aşı olun' çağrısı

BAŞHEKİMDEN 'AŞI OLUN' ÇAĞRISI

Vezirköprü Devlet Hastanesi Başhekimi Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Dr. Süleyman Aygün, herkesin domuz gribi aşısı olması gerektiğini söyledi.

Samsun'un Vezirköprü ilçesinde muhtarlara yönelik domuz gribi ve domuz gribi aşısıyla ilgili bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Atatürk İş Merkezi Belediye Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen toplantıda konuşan Vezirköprü Devlet Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Süleyman Aygün, herkesin, son dönemde ülke gündemini meşgul eden domuz gribine yakalanmamak için aşı yaptırması gerektiğini vurguladı. Dünya üzerinde değişik grip türlerinin görüldüğünü belirten Aygün, "Dünyaya baktığımızda, değişik ülkelerde geçmiş zaman içerisinde çok değişik grip virüsü vakaları ile karşılaşılmıştır. Bu virüslerden dolayı binlerce insan ölmüştür. Grip virüsü genel bakıldığında doğal bir teröristtir. Bu grip virüsü insanlar arasında çok çabuk birbirine bulaşarak dağılıyor ve bütün toplumu olumsuz anlamda etkisiz hale getiriyor" dedi.

Yanlış bilgilendirmenin aşı talebini azalttığına da değinen Başhekim Aygün, halk arasında domuz gribi olarak bilinen H1N1 virüsünden korunmak için aşılanmanın doğru olduğunu vurgulayarak, "Bu virüsten korunmak için mutlaka aşılanmak gerek. İnsanlar arasında, ülkemizde insanlara uygulanan domuz gribi aşısı hakkında çok sayıda söylentiler var. Ama en mantıklı hareket ne olursa olsun aşılanarak bu virüsten korunmak lazım. Hastanemizde bugüne kadar 184 kişi domuz gribi aşısı oldu. Bu rakam çok düşük. Çocuklarımızı ve yetişkinlikleri aşı olmaları yolunda duyarlı olmaya davet ediyorum" diye konuştu.

BAŞHEKİMDEN 'AŞI OLUN' ÇAĞRISI
İHA
Yayın Tarihi : 28 Aralık 2009 Pazartesi 11:34:01
Güncelleme :28 Aralık 2009 Pazartesi 11:36:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?