6
Mayıs
2024
Pazertesi
SAMSUN

Başıboş at faciaya neden oldu

Samsun'un Terme ilçesinde, bir ata çarptıktan sonra refüjden karşı şeride geçen minibüsün TIR'la çarpışması sonucu meydana gelen kazada 2 kişi hayatını kaybetti.

Edinilen bilgiye göre kaza, dün saat 19.00 sıralarında Samsun-Ordu karayolunun 61. kilometresinde Gündoğdu mevkisinde meydana geldi. İlçe çıkışında önce Samsun istikametine gelen bir otomobil ile midibüs 'yılkı' alarak tabir edilen başıboş ata çarptı.

Atın yoldan kaldırılması sırasında, Terme'den Samsun istikametine gelen Şevket Macit (47) yönetimindeki minibüs, ölü ata çarptıktan sonra refüjden karşı şeride geçti. Ordu istikametine giden Pirali K.'nin (44) kullandığı 61 K 4410 plakalı TIR, minibüse çarparak sürükledikten sonra yeniden orta refüje fırlattı.

Çarpmanın etkisiyle TIR da yoldan çıkarak şarampole uçarken, minibüs sürücüsü Şevket Macit ile yanında bulunan Osman Kaya (33) olay yerinde hayatını kaybetti. Macit ve Kaya'nın cesetleri, Terme Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.

Olay yerinde geniş güvenlik önlemi alan jandarma ve polis yaklaşık 1 saat duran trafiği açmaya çalışırken, at ise jandarmalar tarafından ayağına ip bağlanarak yol dışına çekildi. Şarampole uçan TIR çıkarılmaya çalışılırken, minibüs çekici yardımıyla yoldan kaldırıldı.

Kazayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.

iha
Yayın Tarihi : 27 Aralık 2008 Cumartesi 09:18:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?